Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Bert Brussen en Donald Trump

Heel even voelde ik me bijzonder, met de persoonlijke aandacht die de CEO van ThePostOnline me schonk. Naar aanleiding van een half serieus bedoelde “sollicitatie” als columnist op zijn goed bezochte website, de afwijzing door een van zijn redacteurs die er op volgde, en mijn gespeeld verontwaardigde reactie daarop, besloot Brussen dat het hem te gortig werd en ging hij zich er hoogst persoonlijk mee bemoeien.

Het ontaardde in een weergaloos moddergevecht, waar ik heel veel plezier aan heb beleefd. Ik vraag me af wat dat over mij zegt, maar dat terzijde. Bert had er duidelijk minder lol in. Hier kun je de hele uitwisseling nalezen. De man is duidelijk niet gecharmeerd van kritiek op zijn persoon, of zijn producten.

Ja, ik voelde me bijzonder, gevleid door de aandacht die de man me wenste te geven, maar na wat googlen kwam ik bedrogen uit. De arme schat heeft werkelijk met iedereen in de clinch gelegen, dus zo bijzonder was deze aanvaring niet. Van Geenstijl, waar hij met ruzie wegging, tot zo’n beetje de hele redactie van HoeMannenDenken, een weblog waar ik ook bij tijd en wijlen een bijdrage aan lever, aan toe.

Met Geenstijl heeft ie inmiddels weer – heel opportunistisch – de “banden herstelt”. Het legt hem geen windeieren, want de kruisbestuiving tussen de twee rechtse pamfletjes levert hem heel wat hits op; iets wat hij bij elke gelegenheid zal benadrukken.

Gekke Bert is, zoals het een nieuwe rechtserik betaamt, nogal gecharmeerd van die andere alfaman, die hard bezig is om een groot stuk van Noord-Amerika economisch de afgrond in te kieperen. Of hij gunt hem in ieder geval het voordeel van de twijfel in zijn artikelen en podcasts. Waarom weet niemand, want na Donnies bezoek aan Putin in Helsinki, afgelopen maand, lijkt me van enige twijfel geen sprake meer te zijn.

Donnie zei dat hij geen aanleiding zag om te denken dat de Russen zich hadden bemoeid met de verkiezingen die hem in het zadel hebben gehesen, maar moest een dag later haastig verklaren eigenlijk het tegenovergestelde te bedoelen, omdat hij daarmee zijn eigen geheime dienst te kakken had gezet. -1 voor Trump, maar er is niemand die de teller nog bij kan houden, dus ook hier zal hij wel weer mee wegkomen.

De inmiddels full-blown handelsoorlog met de rest van de wereld en Noord-Korea die weer vrolijk zijn raket-arsenaal aan het uitbreiden is, zorgen ervoor dat de wereld wel wat anders aan het hoofd heeft dan leugen numero heulveul van die halve gare in het Witte Huis. Best wel een knappe tactiek: zo hard en zoveel liegen dat het de opponenten duizelt en ze niet eens meer weten waar ze moeten beginnen met de ontmaskering.

Twee alfamannen, allebei behept met een ernstige vorm van grootheidswaanzin. Misschien moet Mark Rutte ook maar plaatsmaken voor Bert. Voor een evenwichtige geopolitieke arena.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 483
(De gemiddelde waardering is 2 door 3 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…