Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Beloonboontje

In het voorjaar zag ik in de spiegel dat  mijn winterkilo’s niet spontaan verdwenen waren. Ik hing mijn zomerkleding vooraan in de kast als motivatie en ik begon met meer te bewegen. In mei ging mij dat goed af, lekker wandelen met mijn paard of hond. Spitten in de tuin en andere tuinklusjes zorgde voor net een paar kilo’s minder. Oef, gelukkig, mijn knoopjes van mijn favoriete zomerbroeken konden dicht en ik kon nog ademen of bukken.


Maar toen kwam de hete zomer, weken, zo niet maanden ging mijn stadsboerderij op tropentempo. Mijn hond en paard waren niet meer vooruit te branden. Dat deed de zon al de hele dag dus het enige wat ik nog kon doen was de tuinslang pakken en mijn paard douchen. Onze hond zetten we ter afkoeling in het zwembadje.De cavia’s heb ik zelfs in een zwembadje gezet. In een heel klein laagje water. In de tuin groeide alles wel, maar langzaam. Het was te warm. In de kas soms boven de 50 graden. Voor Hollandse groentes geldt namelijk boven de 35 graden stoppen ze met groeien, onder de 7 graden trouwens ook.


Ons ritme werd langzamer en mijn conditie werd wat minder. Mijn teckel leek aan het eind van de zomer meer op een bockworst. Zijn ritme bestond uit eten, hangen, slapen en hoogstens mee naar het park. Oké, dit kon zo niet langer, geen snoepjes meer en halvering van ons diner. Sperziebonen, die vullen de maag en helpen bij het afvallen. En dan niet uit blik want daar zit zout bij, maar verse. Het beloonboontje werd geboren. Had onze teckel netjes gewandeld of goed geluisterd dan kreeg hij een vers gekookt beloonboontje. Hij bleef er vrolijk en enthousiast onder. Toen de temperaturen weer daalde, zijn we samen gaan fietsen en zaten we beide weer snel op ons streefgewicht.


Zo lang er nog geen nachtvorst is kan ik boontjes blijven kweken en oogsten. Het enige nadeel is nu dat als mijn teckel mee gaat naar de tuin, dan zijn de laag hangende bonen niet meer veilig. Die worden door hem geoogst. Dat ziet er uit als koekhappen op de kinderfeestjes van vroeger. Dus als hij al hupsend zijn beloonboon te pakken heeft, gaat hij fijn met zijn buit ergens liggen. Heerlijk om te zien.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 355
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Meer schrijfactiviteiten