1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  430 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Beeldenstorm

Publicatie op : 11-06-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Beeldenstorm

636 Hits.

De beeldenstorm die over de wereld woedt zal er de oorzaak van zijn dat gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden uit beeld verdwijnen. Zonder de woede van de actievoerders te bagatelliseren, maar hoevelen die nu de beelden van hun sokkel trekken en straatnamen bekladden zullen daadwerkelijk weet hebben van die geschiedenis? 

Veel zal veranderen als we herinneringen aan het kwalijke verleden van de mensheid uit het straatbeeld doen verdwijnen. Niet alleen de standbeelden zullen van de sokkels gerukt worden. Ook namen van scholen, straten en stegen zullen veranderen, omdat achteraf gebleken is dat de persoon achter de naam een NSB-er, kinderlokker, pedofiel, homohater, racist of iets soortgelijks bleek te zijn. En als we dan toch bezig zijn, laten we dan ook alvast maar alle naamgevers van stichtingen, verenigingen en instituten natrekken, want ook zij zullen niet allemaal met een zuiver geweten de laatste adem hebben uitgeblazen. 

Wie de geschiedenis niet kent kan het heden niet begrijpen. Daarom mijn oproep: Laat staan die standbeelden, behoud de namen van scholen, straten, stegen, instituten en wat dies meer zij. Plaats bij de standbeelden en onder de straatnamen die we nu verafschuwen een plaquette. Zet daarop zowel de verdiensten als de kwalijke daden van de persoon in kwestie. Zo voorkomen we dat gesprekken over genocide, de slavernij,  rassendiscriminatie, kolonialisme en andere kwesties die we zo verafschuwen, zullen verstommen. 

Zwijgen over het verleden, dat willen we toch juist voorkomen? 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1057
Lezen?
Column
Aan de basis
763
Lezen?
Column
IC-plekken
669
Lezen?