Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 626
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Beelden

| Diane Thone
Als amateur fotograaf en nog school volgend krijg ik soms de opdracht om mensen te fotograferen, liefst met een blik in hun ziel.

Soms liggen die beelden voor het oprapen zoals in Brussel waar er talrijke bedelaars en daklozen op straat leven en hun bestaan etaleren voor mensen zoals ik. En af en toe treft het je onverwacht hard zoals de foto van de man met zijn dobermann.


En niet alleen in Brussel maar zowat overal is er de mogelijkheid om zulke foto's te schieten, je moet het alleen maar zien. Het hoeven zelfs geen mensen te zijn, verpauperde gebouwen spreken van lang vervlogen tijden, de teloorgang fluistert zijn eigen taal en het is niet moeilijk om dat verhaal te verstaan ook al valt er geen woord.

Zo is er Charleroi, zelden zo'n verdronken stad gezien met achtergebleven ruines van eerder florissante bedrijvigheid en inwoners die moeheid en een totale wanhoop uitstralen.

En dan komen de would-be fotografen er op af om de totale neergang zo sprekend mogelijk vast te leggen, waaronder ondergetekende!


Dat roept de vraag op van: In hoeverre is het ethisch verantwoord om die beelden te verspreiden, bv op sociale media of tentoonstellingen of zelfs om ze te verkopen? Waar is de grens? Is er wel een grens of leg je jezelf grenzen op?


Ik ben er nog niet uit, zit erover na te denken maar fotografie heeft echt wel een voyeuristisch kantje.


Bijwijlen beklijvend en nog moeilijk uit je hoofd te krijgen.DSC 6102
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 141

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Maneschijn

Geschreven door stella Mantel. Geplaatst in Cursiefje.
Ondanks dat ik meestal een goed humeur heb, behalve als ik alleen ben, boodschappen moet doen, mijn zoon en dochter komen eten en ik weet niet wat, mijn haren moet wassen e...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!