Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

'Bedankt voor de kaarsen uit Nederland'

Publicatie: 01.05.2022 | Han Maas

De Rooms-Katholieke Kerk kun je een rekbare moraal niet ontzeggen, maar dit gaat zelfs de paus te ver. Onlangs bedankte hij nog voor de bloemen uit Nederland, maar nu bedankt hij toch vriendelijk voor de kerkkaarsen uit nota bene Roermond: rooms-katholieker kun je het niet krijgen, maar er zit een luchtje aan...

Goudse kaarsen dan? Zit er niet in. Zelfs geen Goudse kaas. Dat scheelt maar één letter, weet de perfect Nederlandssprekende paus.

En dat allemaal door Snorrewiets van Talpa. Weet ook Hélène Hendriks, die sinds kort de zoveelste talkshow van Nederland presenteert: HLF8. Dat begint om half acht. Logisch? Nou, zo zeker is dat niet, want de eerdere presentator, Johnny de Mol, voelde zich na weliswaar nog niet door de rechter veroordeeld te zijn om grensoverschrijdend gedrag, genoodzaakt te stoppen. Sommige mensen laten hun ongenoegen wel heel duidelijk merken. En om nu met een balkje voor je ogen een praatprogramma te presenteren…

Hélène zegt in het door haar overgenomen programma dat zij niet te veel zal zeggen over het ‘kaarsincident’ met Johan Derksen. De politie – ja, die – adviseert haar dat na doodsbedreigingen, omdat zij een aantal keren als collega van Johan Derksen aan tafel heeft gezeten van Vandaag Inside.

Radio 2 had al besloten om op vrijdag 29 april in De Koninklijke 500 de plaat ‘Zet een kaars voor je raam vannacht’ van Rob de Nijs te schrappen. Zijn ze bang dat mensen dat echt gaan doen met het risico dat de gordijnen in de fik vliegen? Nee, stel je voor dat een vrouw van in de 70 deze plaat hoort en dat het herinneringen bij haar oproept hoe ze 50 jaar geleden met voetballers meeging, stomdronken en kotsend het bewustzijn verloor en bijkwam als kaarsenstandaard.

Het moet nog zomer worden, maar ik zie nu al op tegen opnieuw een lockdown met kerst en een kaarsenboycot.

WAARDERING

HITS:

335

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
02.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuke column. Romantisch dineren bij kaarslicht zit er voor mevrouw Derksen ook niet meer in denk ik.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuke column.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.