Au Au

Na keihard krabben met een chagrijnig hoofd, op hakken en in een fucking panty van slechts 20 denier (kaksollicitatie-kaksollicitatie-kaksollicitatie), rij ik dan eindelijk de straat uit. In het winterdonker met de ruiten nog onverantwoord beslagen, maar geduld is een vak en daar heb ik niet voor gekozen. Nee, ik koos voor de kunst. En daarom moet ik nu solliciteren bij een bedrijfslevensbedrijf. De mensen hebben gelijk, ik moet ook eens geld gaan verdienen. In mijn hoofd oefen ik hele intelligente bedrijfslevensantwoorden op hele belangrijke bedrijfslevensvragen, terwijl autorijden op hakken helemaal niet gemakkelijk blijkt. Ik rij een fietser aan. Heel zachtjes maar. Hij steekt zijn middelvinger op en noemt me een tyfushoer. Terwijl, dit heeft niks te maken met een ziekte of seks voor geld. Ik probeer me er niks van aan te trekken en rij door. ‘Had ie maar geen fietser moeten worden’, denk ik stiekem natuurlijk hartstikke geschrokken met een bibberlip.

TomTom zegt dat het veertig minuten rijden is. Later zal blijken dat het er zesenzeventig werden, ik te laat kwam, enorm door de mand viel en –heel verrassend- niet werd aangenomen, maar dit terzijde. Om half negen zet ik de radio aan, voor het nieuws. Radioreclame. Na een of andere blije leus over vaginale schimmel, hoor ik een dame zingen:

“Au - au, Au – au, er zit een sterretje in mijn glas...”

Ik frons mijn wenkbrauwen. Het klinkt niet prettig, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen. Dan valt het kwartje en ben ik enorm blij dat ik mijn vinger er niet op heb gelegd. “Beter een sterretje in je glas dan een stuk glas in je sterretje”, en ik lach te hard om mijn eigen denkwerk. Toch weer dat talent voor taal, he. De kunst van creëren, onderzoeken, ombuigen, scheppen. Je verdient er geen reet mee, maar wel lol en een hoop diepgang in je leven. Na de chronische file op de A1 bij Muiden en zeven stoplichten tegen, kom ik aan bij het bedrijfslevensbedrijf. Te laat en een aangereden fietser rijker in de wereld. Het is geen ochtend om over naar huis te schrijven. Dus dan maar naar hier.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief