• Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Au Au

Na keihard krabben met een chagrijnig hoofd, op hakken en in een fucking panty van slechts 20 denier (kaksollicitatie-kaksollicitatie-kaksollicitatie), rij ik dan eindelijk de straat uit. In het winterdonker met de ruiten nog onverantwoord beslagen, maar geduld is een vak en daar heb ik niet voor gekozen. Nee, ik koos voor de kunst. En daarom moet ik nu solliciteren bij een bedrijfslevensbedrijf. De mensen hebben gelijk, ik moet ook eens geld gaan verdienen. In mijn hoofd oefen ik hele intelligente bedrijfslevensantwoorden op hele belangrijke bedrijfslevensvragen, terwijl autorijden op hakken helemaal niet gemakkelijk blijkt. Ik rij een fietser aan. Heel zachtjes maar. Hij steekt zijn middelvinger op en noemt me een tyfushoer. Terwijl, dit heeft niks te maken met een ziekte of seks voor geld. Ik probeer me er niks van aan te trekken en rij door. ‘Had ie maar geen fietser moeten worden’, denk ik stiekem natuurlijk hartstikke geschrokken met een bibberlip.

TomTom zegt dat het veertig minuten rijden is. Later zal blijken dat het er zesenzeventig werden, ik te laat kwam, enorm door de mand viel en –heel verrassend- niet werd aangenomen, maar dit terzijde. Om half negen zet ik de radio aan, voor het nieuws. Radioreclame. Na een of andere blije leus over vaginale schimmel, hoor ik een dame zingen:

“Au - au, Au – au, er zit een sterretje in mijn glas...”

Ik frons mijn wenkbrauwen. Het klinkt niet prettig, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen. Dan valt het kwartje en ben ik enorm blij dat ik mijn vinger er niet op heb gelegd. “Beter een sterretje in je glas dan een stuk glas in je sterretje”, en ik lach te hard om mijn eigen denkwerk. Toch weer dat talent voor taal, he. De kunst van creëren, onderzoeken, ombuigen, scheppen. Je verdient er geen reet mee, maar wel lol en een hoop diepgang in je leven. Na de chronische file op de A1 bij Muiden en zeven stoplichten tegen, kom ik aan bij het bedrijfslevensbedrijf. Te laat en een aangereden fietser rijker in de wereld. Het is geen ochtend om over naar huis te schrijven. Dus dan maar naar hier.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 1123
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…