Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Au Au

Na keihard krabben met een chagrijnig hoofd, op hakken en in een fucking panty van slechts 20 denier (kaksollicitatie-kaksollicitatie-kaksollicitatie), rij ik dan eindelijk de straat uit. In het winterdonker met de ruiten nog onverantwoord beslagen, maar geduld is een vak en daar heb ik niet voor gekozen. Nee, ik koos voor de kunst. En daarom moet ik nu solliciteren bij een bedrijfslevensbedrijf. De mensen hebben gelijk, ik moet ook eens geld gaan verdienen. In mijn hoofd oefen ik hele intelligente bedrijfslevensantwoorden op hele belangrijke bedrijfslevensvragen, terwijl autorijden op hakken helemaal niet gemakkelijk blijkt. Ik rij een fietser aan. Heel zachtjes maar. Hij steekt zijn middelvinger op en noemt me een tyfushoer. Terwijl, dit heeft niks te maken met een ziekte of seks voor geld. Ik probeer me er niks van aan te trekken en rij door. ‘Had ie maar geen fietser moeten worden’, denk ik stiekem natuurlijk hartstikke geschrokken met een bibberlip.

TomTom zegt dat het veertig minuten rijden is. Later zal blijken dat het er zesenzeventig werden, ik te laat kwam, enorm door de mand viel en –heel verrassend- niet werd aangenomen, maar dit terzijde. Om half negen zet ik de radio aan, voor het nieuws. Radioreclame. Na een of andere blije leus over vaginale schimmel, hoor ik een dame zingen:

“Au - au, Au – au, er zit een sterretje in mijn glas...”

Ik frons mijn wenkbrauwen. Het klinkt niet prettig, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen. Dan valt het kwartje en ben ik enorm blij dat ik mijn vinger er niet op heb gelegd. “Beter een sterretje in je glas dan een stuk glas in je sterretje”, en ik lach te hard om mijn eigen denkwerk. Toch weer dat talent voor taal, he. De kunst van creëren, onderzoeken, ombuigen, scheppen. Je verdient er geen reet mee, maar wel lol en een hoop diepgang in je leven. Na de chronische file op de A1 bij Muiden en zeven stoplichten tegen, kom ik aan bij het bedrijfslevensbedrijf. Te laat en een aangereden fietser rijker in de wereld. Het is geen ochtend om over naar huis te schrijven. Dus dan maar naar hier.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1088
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten