Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 626
  • Home
  • Columns
  • Annemarie van Gaal en de volksgezondheid
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Annemarie van Gaal en de volksgezondheid

| Han Maas

Jort Kelder schoffeert de 80-plussers en vindt dat ze het coronaveld moeten ruimen. Marianne Zwagerman stelt dat ‘de natuur een virus over de wereld jaagt om het dorre hout te kappen’.

Annemarie van Gaal is haar Telegraaf-collegaatje. Zij doet ook een duit in het zakje door het overheidsbeleid in twijfel te trekken met manke vergelijkingen. Bijvoorbeeld met vredesmissies waarbij soldaten sneuvelen, met de gevolgen van roken, stress bij zzp’ers enz.
Ach, Annemarie, dan ontferm jij je toch weer bij RTL over losers om hen tegen een riante vergoeding van advies te voorzien? Samen sterk!
Maar durf je nog zo te praten als jouw ouders aan de beurt zijn? Zet je dan met een dun penseeltje jouw signatuur onder hun overlijdensakte?

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 93

3.55

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Annemarie van Gaal en de volksgezondheidGuido Aerts 29-04-2020 17:55
De aangehaalde pers volg ik (gelukkig?) niet in België maar ik begrijp meteen over welk soort mensen het hier gaat. Voor een duit in 'hun' zakje gaan ze over lijken.
Antwoorden
# RE: Annemarie van Gaal en de volksgezondheidHan Maas 29-04-2020 22:46
Ze drukken mensenlevens uit in economische waarden.
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Het snelle brein

Geschreven door Gerard Treffers. Geplaatst in Blog.
Het snelle breinOnze identiteit wordt vooral bepaald door onze herinneringen. We hebben opgeslagen wie we zijn en hoe we in bepaalde omstandigheden reageren. Films van deme...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!