Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Ankervrouw

Ik weet nog dat de ijzeren spriet met bovenaan een soort visskelet op ons dak werd geplant, tuidraad gespannen, kabels het huis binnengeleid en verbonden met een Loewe Opta televisietoestel. Dat was een gigantisch apparaat met achteruitstekend elektronenkanon en draaiknop aan de zijkant om de zenders te vinden, inclusief sneeuw en ruis tijdens het zoeken. Tiptoetsen en afstandbedieningen kwamen pas in zwang toen de keuze reuze werd. Ons bereikten drie signalen: twee vanaf Duitse zenders en een door de eigen vaderlandse lucht: Nederland Een. Nederland, bedoel ik. De toevoeging “Een” was pas nodig toen een jaar later de Nederlandse Televisie Stichting met een tweede kanaal kwam. Van meet af aan kwam Mies Bouwman mee naar binnen als, zonder het woord te kennen, virtuele extra huisgenoot. Ze nam ons aan de hand bij onze ontdekkingsreizen achter de horizon van de gezellige knusheid, via de revolutie van de jaren zestig, de reactionaire zeventiger en droevige tachtiger jaren. De enige die niet veranderde was Mies: de intellectuele vrouw met een duidelijke mening, die met haar innemende dictie iedereen in zijn of haar waarde liet. Mies werd de spiegel voor menig gewenst zelfbeeld. Ook als ze op latere leeftijd nog eens op de buis verscheen werd er geluisterd. Ze had altijd wat te zeggen! Tot 26 februari 2018. Matthijs van Nieuwkerk, die in haar schaduw mag staan, brengt in DWDD het bericht dat het land verder moet zonder de enig overgebleven Gewone Nederlander. Mies is overleden, op achtentachtigjarige leeftijd. Het laatste anker is los.

3 maart 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 342
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten