Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Familie

Het verhaal van broers en zussen is zo oud als ons bestaan. Films, boeken, psychologische verhandelingen, schilderijen, muziek, praatgroepen, dromen en nachtmerries het gaat allemaal over ons in relatie tot de familie.

Er is herkenning, en diepe emotie, maar ook ergernis, jalousie, totale bevreemding en vervreemding.

Mijn familie, ons gezin, is niet anders. De ene vindt de ander saai, of anders, zelfs een beetje gek, of totaal disfunctioneel. Eigenlijk mijden we elkaar liever.

Soms zetten we de deur op een kier, we zijn weer nieuwsgierig naar elkaar geworden, zullen we elkaar deze keer begrijpen, wordt het deze keer leuk?

Op sommige feesten en verjaardagen vinden we elkaar. Een grote pot pret. Een feest van herkenning. Wij samen tegen de anderen.

Jaren geleden heeft mijn zusje de remmen los gegooid. Zij heeft de ratio geloosd en leeft nu op gevoel. Er zijn dus dagen dat ze in een liefdesroes verkeert. Ze houdt van je en wil graag elke minuut bij je zijn. Er zijn ook dagen dat er een polaire wind waait dan ben je vergeten, of ze schoffeert je, hard en gevoelloos.

Dat maakt haar onvoorspelbaar, maar ook fascinerend. Een onbereikbaar of meedogenloos persoon is namelijk woest aantrekkelijk. De moeite die je moet doen en die soms, niet altijd, beloond wordt.  Je doet alles voor dat ene moment van aandacht, dat is magisch.

En onvergeeflijk en onbegrijpelijk van me. Ik heb mijn zus nooit gevraagd hoe het voelt als je de remmen altijd viert, nooit intrapt.

Mijn broers en ik doen het anders. Wij staan permanent op de rem. Alleen met een glaasje in dan wordt er gevierd en gaan de remmen los.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1082
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.