Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 657

Als de melk overloopt

Als de melk overloopt....

Gisteren een heerlijke dag gehad in Sevilla. 's Avonds nog even nagepraat met mijn Hollandse vrienden, hotelgasten die ik hier heb leren kennen.

Na de goochelshow, met dramatisch einde (het zwaard bleef steken in de doos), besloten we om het toch maar niet te laat te maken. Op het terras werden de eerste lichten gedoofd. Het was ondertussen zo rond middernacht. Maar zoals jullie weten..als het gezellig is..blijven we al eens hangen(net als die man in het vliegtuig). Er werd verteld, gelachen, heel "gesjellig"  allemaal....tot er plots vanachter een muurtje een grijze oude man tevoorschijn kwam.

In gebrekkig Engels riep hij ons toe dat we beter wat respect konden hebben met al dat geroep. "Pardon?" We lachten..."niet waar" ..riep hij.."jullie riepen !" ! Hij besefte niet dat hij ondertussen de hele gang had wakkergebruld. Als afsluiter riep hij ons toe..."go to your fucking country, we don't need you here in Spain" .
Daar zaten we dan, allemaal een beetje perplex. Met een vluchtelingengevoel. We besloten om dan maar naar de kamer te gaan.
Deze morgen aan het ontbijt ging ik een koffie halen aan de expresso machine. Niet opgemerkt wie er naast mij stond, hoorde ik gezucht en gegrom. Diezelfde man, de roeper, zijn kopje was aan het overlopen. De melk gutste over de rand. Hij keek een beetje vervelend en beschaamd naar mij. Tja...als de melk overloopt is het te laat natuurlijk, zei ik.  Hij begreep mij niet want ik ben van een ander land. Gelukkig.

Dit artikel delen?
Auteur: ©Annick Waegeman
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 401
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Als de melk overloopt"

Geschreven door Annick Waegeman . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!