Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Als...dan...

Oh, wat heb ik me geërgerd aan de persconferentie afgelopen week. Vooral het deel dat niet onder verantwoording van onze demissionair premier behoorde.
Want, "moeilijke onderwerpen moesten toch vooral bespreekbaar blijven". "Zelfs als mensen hierdoor in het harnas gejaagd zouden worden". We moesten "begrijpen dat het grootste deel van de mensen dat nu een Coronaplek in het ziekenhuis bezette, daar helemaal niet hoefde te liggen".

Het kwalijke is, echter, dat 75÷ van de mensen niet in het ziekenhuis hadden hoeven liggen!
Jan had beter uit moeten kijken toen hij met 70 en een flinke slok op tegen een boom aanreed. Bert had twintig jaar geleden het roken moeten laten. Achmed had geen roofbouw op zijn lijf moeten plegen waardoor hij nu slijtage in zijn heupen heeft. Sahra had haar gewelddadige echtgenoot eerder moeten verlaten en mevrouw Paaij had haar kleedjes op de grond moeten weghalen voordat zij een heup zou breken.

Alle bovengenoemde mensen zijn gelukkig allen gevaccineerd. Want als ze ook nog eens Corona zouden oplopen, zouden zij voor altijd voorpiepers genoemd worden. En zo de plek van iemand anders die al zo lang wacht onnodig bezetten.

© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
11.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
leuk geschreven idd en ik begrijp je ergenissen! Gr Ingrid
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk geschreven, Louisa, al lijkt het aantal van 75 % me wat gechargeerd.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig