Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Inzendingen: 680
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
  • Home
  • Columns
  • Alleen op reis om te schrijven, was het maar waar!

Alleen op reis om te schrijven, was het maar waar!

Tags: Columns

Een verhaal klopte al jaren bij me aan, soms liet ik het even binnen en begon ik eraan te schrijven, maar er kwam altijd weer iets tussen. Er zat dan ook maar één ding op: alles loslaten en in m’n eentje een paar maanden weg.
Zogezegd, zo gedaan dacht ik: vriendin, baan, huis, alles opgezegd en op 1 januari ben ik naar India vertrokken. Na een lange reis leek het me wel terecht om eerst naar het strand te gaan om daar even bij te komen. Tussendoor sprak ik met een paar mensen, en voor ik het wist had ik al een flink aantal tips om een prachtige route te maken en leuke festivals te bezoeken. Thuis ging ik vrolijk douchen in zo’n bruin badkamertje waar het ruikt naar roestige pijpleidingen en je eerst voorzichtig om het hoekje kijkt of er geen rat of wat dan ook zit. Er was niks aan de hand, ik draaide de koude kraan open, keerde me om en daar stond die…

‘Wanneer denk jij verdomme eens te gaan beginnen?’ zei Martin, een man van begin veertig, die stond te wankelen in de deuropening met een flesje in zijn hand.
‘Je had die aantekeningen en kutboeken van je beter thuis kunnen laten als je toch maar een beetje gaat backpacken. En weet je wat je helemaal niet had moeten doen …?’ Hij zette een paar stappen naar me toe. ‘Vertellen dat je mijn verhaal zou gaan opschrijven,’ zei hij terwijl hij zijn wijsvinger op mijn borst drukte.
‘Gast ik sta te douchen.’
‘Interesseert me geen kloot! Luister pokkenzak, jij zet vanaf nu alles voor mij opzij; je gaat sporten, op tijd slapen en je vreet gezond zodat je lekker in je velletje zit. Als jij ergens wat gaat eten of drinken dan zorg je ervoor dat wij rustig met z’n tweetjes aan tafel kunnen zitten. En pas wanneer jouw creatieve breintje een andere omgeving nodig heeft verhuizen we, begrepen?’

En zo zit ik nu al een maand met die vent opgescheept. Meestal wonen we in hutjes op een heuvel met uitzicht op zee. Na twee badplaatsen in Goa zijn we zelfs naar het rustigere Gokarna vertrokken. Om door te reizen hebben we één keer in een hostel geslapen en ik kan je verzekeren dat het bedje aan de kleine kant was voor mij en m’n bedpartner. 
Als ik met iemand in gesprek raak dan mag dat alleen van hem, omdat ik soms blijkbaar even sociaal contact met iemand anders nodig heb, maar een avondje iets leuks gaan doen is uit den boze. Eén keer is het me gelukt om die zeikerd te ontvluchten, alleen toen ik met m’n koude pilsje lekker stond te kletsen hoorde ik zijn stem alweer door m’n kop brommen.
Gelukkig voeden de vriendelijke Indiërs, het verse eten, en de inspirerende omgeving mij en wordt die energie omgezet in bruikbare teksten. De komende maand leven we op deze manier samen verder en hopelijk ben ik daarna van Martin af.

Dit artikel delen?

Cliff de Rouw

Avatar
Meer van deze schrijver:

Publicatie op .
Hits: 734

geef een waardering voor: "Alleen op reis om te schrijven, was het maar waar!"

Geschreven door Cliff de Rouw . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !