Columns

Columns op Schrijverspunt
 • Columns op Schrijverspunt
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Start
 • Columns
 • Alleen op reis om te schrijven, was het maar waar!

Alleen op reis om te schrijven, was het maar waar!

Een verhaal klopte al jaren bij me aan, soms liet ik het even binnen en begon ik eraan te schrijven, maar er kwam altijd weer iets tussen. Er zat dan ook maar één ding op: alles loslaten en in m’n eentje een paar maanden weg.
Zogezegd, zo gedaan dacht ik: vriendin, baan, huis, alles opgezegd en op 1 januari ben ik naar India vertrokken. Na een lange reis leek het me wel terecht om eerst naar het strand te gaan om daar even bij te komen. Tussendoor sprak ik met een paar mensen, en voor ik het wist had ik al een flink aantal tips om een prachtige route te maken en leuke festivals te bezoeken. Thuis ging ik vrolijk douchen in zo’n bruin badkamertje waar het ruikt naar roestige pijpleidingen en je eerst voorzichtig om het hoekje kijkt of er geen rat of wat dan ook zit. Er was niks aan de hand, ik draaide de koude kraan open, keerde me om en daar stond die…

‘Wanneer denk jij verdomme eens te gaan beginnen?’ zei Martin, een man van begin veertig, die stond te wankelen in de deuropening met een flesje in zijn hand.
‘Je had die aantekeningen en kutboeken van je beter thuis kunnen laten als je toch maar een beetje gaat backpacken. En weet je wat je helemaal niet had moeten doen …?’ Hij zette een paar stappen naar me toe. ‘Vertellen dat je mijn verhaal zou gaan opschrijven,’ zei hij terwijl hij zijn wijsvinger op mijn borst drukte.
‘Gast ik sta te douchen.’
‘Interesseert me geen kloot! Luister pokkenzak, jij zet vanaf nu alles voor mij opzij; je gaat sporten, op tijd slapen en je vreet gezond zodat je lekker in je velletje zit. Als jij ergens wat gaat eten of drinken dan zorg je ervoor dat wij rustig met z’n tweetjes aan tafel kunnen zitten. En pas wanneer jouw creatieve breintje een andere omgeving nodig heeft verhuizen we, begrepen?’

En zo zit ik nu al een maand met die vent opgescheept. Meestal wonen we in hutjes op een heuvel met uitzicht op zee. Na twee badplaatsen in Goa zijn we zelfs naar het rustigere Gokarna vertrokken. Om door te reizen hebben we één keer in een hostel geslapen en ik kan je verzekeren dat het bedje aan de kleine kant was voor mij en m’n bedpartner. 
Als ik met iemand in gesprek raak dan mag dat alleen van hem, omdat ik soms blijkbaar even sociaal contact met iemand anders nodig heb, maar een avondje iets leuks gaan doen is uit den boze. Eén keer is het me gelukt om die zeikerd te ontvluchten, alleen toen ik met m’n koude pilsje lekker stond te kletsen hoorde ik zijn stem alweer door m’n kop brommen.
Gelukkig voeden de vriendelijke Indiërs, het verse eten, en de inspirerende omgeving mij en wordt die energie omgezet in bruikbare teksten. De komende maand leven we op deze manier samen verder en hopelijk ben ik daarna van Martin af.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 484
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten