Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Alle props voor de verkeerde?

Publicatie: 02.10.2021 | Louisa Weijenbergh

Wat een props kregen we. Er was zelfs applaus. 'Wij' mensen werkend in de zorg. Natuurlijk volgde direct daarna het geluid van de financiële onderwaardering van HBO- en universitair geschoolden, afgezet tegen andere, meer commerciële, beroepsgroepen.
Begrijpelijk, dat de beroepsvereniging juist dat moment koos.
Aldus een de innerlijke stem van iedere politica toen: 'Mijn lieve moeder ligt op de IC met hevige COVID-19 benauwdheidsklachten; alles, alles om haar daar nog levend vandaan te krijgen.'

Nu is er ontzettend veel en hard gewerkt door artsen, verpleegkundigen en paramedici in de ziekenhuizen.
Maar ik zeg met volle overtuiging dat het échte gevaar juist níet op deze afdelingen heerste. In het ziekenhuis zijn bloed- en speekseltesten, sneltesten, nationaal geïmplementeerde richtlijnen voor het gebruiken van voorgefinancierd isolatiemateriaal.

Neem mijn lieve collegae in de wijkverpleging die door weer en wind fietsen. Met gevaar voor eigen kroost, in te kleine geïmproviseerde douches, een agressieve, positief geteste, dementerende dame van (opnieuw) een aanval van buikloop te ontdoen.

En, hierop voortbordurend: voor de wijkverpleging is het, zeker voor kleine zorgorganisaties zonder contract met de zorgverzekeraar, soms genoegen nemen met een boterhammetje minder.

Want wie verzint dit;
Een financieringsstructuur dat cliënten de beschikking geeft over de contanten die aan de wijkverpleging moet worden overgemaakt!
Wie verzint dat slechts 70÷ en soms 75÷ en soms 100÷ van de factuur wordt overgemaakt. Afhankelijk van polis van de cliënt wordt bij de vergoeding van zorg gerekend met een maximum uurtarief dat overheidswege is vastgelegd. Maar er zijn verzekeraars die werken met een 'reguliere', in hun belang aangepast, gemiddeld uurtarief. 

Snapt u het nog?

Geloof me; mevrouw van Zanten van 85 jaar niet meer hoor.
Geloof me; Henk, alcoholist van het eerste uur ook niet.
Dus, geloof me; de overspannen curator van Sandra Kelder, die haar saneringstraject coördineert, ook niet meer.

-Hey, er staat geld op mijn rekening!-
-Zo, en nog veel ook!-
-Mijn gebeden zijn eindelijk verhoord!-
-Nou, dat ga ik dan maar snel aan de plaatselijke Mediamarkt vertellen-
-Mijn tv is aan vervanging toe.-

Dag geld.
Alleen kom je hier, door de nieuwe AVG wetgeving pas zes weken later achter. Zie dat bedrag dan nog maar eens van de 'kale kip' te incasseren. Walgelijk is het.
Punt.

 
Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER

WAARDERING

HITS:

277

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
04.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Dat is zeker waar
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.