Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Afscheidsfeest

De voorgenomen sluiting van de Siemens vestiging in Hengelo is een klap voor stad en regio en een verwoestende dreun voor de 600 werknemers plus aanhang. Mede door de stijgende vervangingsvraag naar hernieuwbare energie gaat het bar slecht in de olie- en gassector. Dat kost de Hengelose constructeurs van installaties voor oliewinning, energiecentrales en gasturbines hun baan. Het slechte nieuws scheen al een tijdje rond te waren over de burelen en werkvloeren van deze parel in de Twentse machinefabriekstad bij uitstek, ondanks de recente opwaardering van Siemens Hengelo binnen het concern. Dat laatste is in corporate land een veeg teken, weet ik uit eigen ervaring. Zo gauw alle medewerkers van mijn toenmalige broodheer, een landelijk opererende financiële instelling, bijeen werden geroepen, dronken en zat gevoerd, een bestuurder bedenkelijke deuntjes dirigeerde en aan het eind van de avond iedereen genderneutraal arm in arm richting de - je zag ons toen overal - OAD bussen waggelden voor de thuisreis, kon je er donder op zeggen dat binnen een week een ingrijpende reorganisatie van start ging. Zo werd ook de sluiting van de Vliegbasis Twente aangekondigd: daags na de feestelijke open dagen. Het is een rare combinatie: eerst wordt iedereen lekker gemaakt en stijgt de trots voor het bedrijf waar je ziel en zaligheid aan geeft tot een hoogtepunt en kort daarop word je in de afvoerput gemikt. Is dat een soort Wiedergutmachung, wisselgeld of landingsbaan om de val te verzachten? Wel voor de eventuele achterblijvers, ver weg in München, Amsterdam en Breda.

18 november 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 143
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.