Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Afscheidsfeest

De voorgenomen sluiting van de Siemens vestiging in Hengelo is een klap voor stad en regio en een verwoestende dreun voor de 600 werknemers plus aanhang. Mede door de stijgende vervangingsvraag naar hernieuwbare energie gaat het bar slecht in de olie- en gassector. Dat kost de Hengelose constructeurs van installaties voor oliewinning, energiecentrales en gasturbines hun baan. Het slechte nieuws scheen al een tijdje rond te waren over de burelen en werkvloeren van deze parel in de Twentse machinefabriekstad bij uitstek, ondanks de recente opwaardering van Siemens Hengelo binnen het concern. Dat laatste is in corporate land een veeg teken, weet ik uit eigen ervaring. Zo gauw alle medewerkers van mijn toenmalige broodheer, een landelijk opererende financiële instelling, bijeen werden geroepen, dronken en zat gevoerd, een bestuurder bedenkelijke deuntjes dirigeerde en aan het eind van de avond iedereen genderneutraal arm in arm richting de - je zag ons toen overal - OAD bussen waggelden voor de thuisreis, kon je er donder op zeggen dat binnen een week een ingrijpende reorganisatie van start ging. Zo werd ook de sluiting van de Vliegbasis Twente aangekondigd: daags na de feestelijke open dagen. Het is een rare combinatie: eerst wordt iedereen lekker gemaakt en stijgt de trots voor het bedrijf waar je ziel en zaligheid aan geeft tot een hoogtepunt en kort daarop word je in de afvoerput gemikt. Is dat een soort Wiedergutmachung, wisselgeld of landingsbaan om de val te verzachten? Wel voor de eventuele achterblijvers, ver weg in München, Amsterdam en Breda.

18 november 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 316
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Volkswijsheden (5)

nov 06, 2019 Quote Hans Van Battel

Meer schrijfactiviteiten