Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

ADhd

De Goedheiligman en zijn Assistents To zijn vertrokken. Sinterklaas is afgeschminkt tot op zijn historische bruine teint en alle pieten zijn weer wit. Is de rust eindelijk teruggekeerd in het land? Gelukkig niet. De lol begint nu pas. Ieder jaar vind ik in mijn schoen een maagdelijk notitieblok met op elke gelinieerde pagina het logo van het Algemeen Dagblad, plus een bijpassende pen. Deze schuif ik op zes december in een leren map met het opschrift “De Persgroep Nederland”. Hoewel econoom Ben Vollaard de AD haringtestmaffia terecht tot op de graat heeft gefileerd en afgeserveerd, ga ik blijmoedig aan de slag. Gekleed in een lange winterjas en op het hoofd de imagobevestigende pet, bezoek ik enkele kerstbomenhandels. Binnen zicht- en hoorbereik van de uitbater zijn aangeboden waar keurend, pak ik map en pen. Het puntje van mijn tong schrijft mee: “anorexia model”, “kost een euro per naald”, “takken met reuma” en de ergste: “kut als een kunstboom”. De inmiddels vertwijfelde verkoper heeft zijn bibberende vrouw dan al op pad gestuurd, serveert een glaasje klantenbindende Glühwein en biedt mij, met een grote betraande knipoog, een prachtige gratis spar aan. Het prijskaartje van Intratuin steekt hij net te laat in zijn zak. Ik moet nu echt verder en we nemen als vrienden afscheid. Op naar de volgende. Die Nordmannen doen het dit jaar erg goed op Marktplaats. Ik heb trek gekregen en loop naar de dichtstbijzijnde oliebollenkraam. Om alvast te oefenen voor na kerst. Last van hyperactivity disorder? Nee, genietend van hoogtijdagen.

9 december 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 546
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster