1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  416 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 17-06-2021

Hits: 255

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Adam zoekt Eva

Aangepast: 17-06-2021
 
Deze Bijbelse figuren zijn het begin. En de slang en de appel natuurlijk.  Granny Smith is een vrij zure soort, Pink Lady smaakt iets zoeter. Het type appel werd volgens mij nooit beschreven. Tijdens het zappen stootte ik toevallig op een programma met  gelijkaardige figuren. Adam zoekt Eva. Maar nu zocht Eva een Adam want die waren met twee. Ze kwamen op een vlot aandobberen, ontkleedden zich daar op de klotsende golven. Het was een vrij wilde zee want het klotste heel hard naar mijn gevoel.
Eva stond smachtend onder de palmboom te wachten. In de verte zag ze  hoe haar Adams naar haar toe zwommen. De ware Adam als het ware. De eerste blik ging naar de ogen, de tweede blik sloeg naar beneden. Ja, ze was best wel verlegen. Nadien volgde er een diepgaand gesprek. Er werd gewikt en gewogen. Want Eva moest straks kiezen. Twee lieve Adams die op slag verliefd werden op haar.
Ze was dan wel een fotomodel en ze zag er goed uit, maar eerlijk waar, het was toch wel het innerlijke dat volgens beide Adams nog steeds het belangrijkste was.
Nadat ze gezien hadden  wat voor vlees ze in de kuip hadden , gingen ze weer in de kleren.
Eva bekende dat het een rollercoaster van emoties was geweest.
De lieve woorden die de Adams haar hadden toegeschreven hadden haar heel diep geraakt.
Ik zat ernaar te kijken en dacht, "zie je wel, het kan wel. Dit is echte liefde."
De Adams verschenen weer op het toneel met hun kleren aan. Vol verwachting stonden ze oog in oog met de oogverblindende Eva, die dra haar keuze bekend zou maken door de sleutel te overhandigen aan haar geliefde ware Adam.
De sleutel van de doos van Pandora? Dit terzijde want daar heeft het niets mee te maken.
God wat was dit een spannend programma. Ik zat op het puntje van mijn stoel.
Het moment van de waarheid.
Elke kijker hing nu vast aan Eva's lippen, dat kon niet anders!
"jullie hebben me beiden diepgeraakt,"   zei ze nog een keer." Dit avontuur zal ik nooit vergeten."
Komaan Eva.. Laat ons niet langer in spanning...
Ze sprak de verlossende woorden.. "Ik heb beslist om de sleutel... aan mezelf te geven." Ze barstte in tranen uit. Wat een hartverscheurende keuze had ze gemaakt...
Ik zat nogmaals met mijn mond open van verbazing.
Dit is toch om je bloot gat van te laten zien? Staat dit wel in het contract? In de Bijbel moet er wel gebeten worden Eva. JE MAG HELEMAAL NIET VOOR JEZELF KIEZEN! Dat is in strijd met het originele verhaal! Wat een bummer zeg.
Weg romantiek, Weg mijn herwonnen geloof in de echte liefde.
De Adams reageerden ongelooflijk empathisch. "Wat dapper van je" ,riepen ze uit.
Ze vlogen om haar nek en knuffelden haar intens.
In het besef dat ze wellicht nooit dichter of dieper zouden geraken. Dit was het dan.
Eva staat vast nog een bloeiende carrière als veelgevraagd fotomodel op een of ander exotisch eiland, te wachten. De Adams.. Helaas... Die hadden in de zure appel gebeten. Het moet toch wel een Granny Smith geweest zijn, aan hun gezicht te zien.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

24.06.21
Feedback:
Altijd leuk om een verhaal te lezen dat een glimlach om mijn mond tovert. Erg amusant hoe je de ontmoeting beschrijft en dat zogenaamde gevoel van lust eh... liefde op het eerste gezicht.
Show more
21.06.21
Feedback:
Leuk!
Show more
17.06.21
Feedback:
Ik weet niet of het echt een programma is, ik ken het gelukkig niet, maar ik heb je column met veel plezier gelezen!🤣
Show more
 • A. Waegeman 18.06.21
  Hallo Bert, ja hoor, het is een Nederlands programma. De moeite om eens te kijken dus 😀. Dank

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Er zijn erger dingen dan dat
570
Lezen?
Column
Inspiratieloos
500
Lezen?
Column
Pijn
475
Lezen?