Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Column
Inzendingen: 661
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Ab en het nieuwe normaal
© Han Maas op .
Aantal hits: 337
Hoewel ‘normaal’ een rekbaar begrip is, kan Ab niet van ‘het nieuwe normaal’ spreken, omdat hij niet eens weet wat het uitgerekte, geknapte ‘oude normaal’ is.
Ab is niet normaal. Ab houdt zich aan geen enkele normale regel, want wat is normaal? Zo kun je best op een stoep fietsen en met z’n allen op het terras zitten. Boa’s zijn irritante mensen die alleen maar in de weg lopen. Slecht gedrag op school is de schuld van de falende leraar die niet weet wat er in een kind omgaat, want een gezinsleven is altijd problematisch abnormaal. En hand in hand lopende homo’s slaan we ook in het nieuwe normaal gewoon in elkaar. Want dat is mannenliefde en dus niet normaal.
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Ab en het nieuwe normaal"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Column.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart