Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Aankondiging

Publicatie: 16.04.2020 | Eelco Visser

De cursus “externe attributie” of in gewone mensentaal “de schuld bij anderen neerleggen terwijl je boter op je hoofd hebt,” is gisteren door Trump opnieuw in het leven geroepen. Voor een ieder die geïnteresseerd is in de inhoud van het programma en het effect van soortgelijke cursussen op het menselijk gedrag, verwijs ik naar de officiële website van het Witte Huis Washington D.C., https://www.whitehouse.gov/ , Google en filmpjes op YouTube. Voor nu zijn verder de twee belangrijkste zoektermen: Attributietheorie en Fritz Heider. 

Hoewel de attributietheorie pas bekend is vanaf 1958, is veel ellende in de wereld van ver voor dat jaar achteraf te verklaren vanuit deze theorie. U zult in uw zoektocht op internet dan ook verklaringen vinden voor oorlogen, revoluties en bijvoorbeeld guerrilla’s. Als u daar niet tegen kunt, kunt u beter deze cursus aan u voorbij laten gaan. 

De cursus wordt t.z.t. gegeven in de Verenigde Staten op een nog nader te bepalen plaats. De kosten van de cursus zijn afhankelijk van het totaal aantal inschrijvingen. Daar is nu nog geen uitspraak over te doen. Als u zich nu aanmeldt moet u sowieso betalen, ook als de hoogte van de rekening achteraf tegenvalt. Zo gaat dat nou eenmaal. 

Tot slot: 

Mensen die reeds behept zijn met zelfoverschatting dan wel zelfingenomenheid zullen op de cursus weinig nieuwe informatie horen en kunnen hun geld in de zak houden. Dit geldt ook voor een ieder die als het op betalen aankomt al de gewoonte heeft om de rekening bij een ander neer te leggen. 

Voor een ieder die besluit om zich aan te melden voor de cursus, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de kans bestaat dat u na het volgen van de cursus mogelijk moet leven met de naweeën van het Dunning-Kruger effect. De organisatie waarschuwt u hier nu alvast voor, zodat ze achteraf geen conflict zal krijgen met de WHO. Echt last zult u overigens niet krijgen van het Dunning-Kruger effect, omdat het alom bekend is dat je geen last kan krijgen als je niet doorhebt dat je niet goed bent geïnformeerd (voor deze vorm van redeneren verwijzen wij naar Trumps ommetje op de website van Schrijverspunt.nl). 

De organisatie van de cursus “externe attributie” is ervan overtuigd dat u één van de velen bent die deze geweldige cursus, “The greatest course ever,” niet wilt missen. Wij verheugen ons op uw inschrijving. 

WAARDERING

HITS:

869

AANGEPAST:

16 april 2020

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.