Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Aan de gevallen

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
¬¬¬Waar onze winkeliers en kroegeigenaren maanden geleden al zijn omgevallen, besloot het kabinet te volgen. Het is echter niet zo dat onze lieve ministers daardoor ook te maken krijgen met uitkeringen, aanmaningen, voedselbanken en BKR. Zelfs financiële noodvoorzieningen zijn niet voor hen bestemd. Voor onze politieke kwakzalvers is een apart potje met centjes veiliggesteld; wachtgeld.

Ik begrijp dat u en uw gezin met vier kleine kinderen daar ook al een tijdje op zit te wachten. Uw kinderen zijn niet meer welkom bij de kinderopvang; omdat de jongste COVID-19 heeft opgelopen maar om nog eerlijker te zijn, omdat u de rekening al enkele maanden niet heeft betaald. Uw werkgever heeft eindelijk toestemming gekregen u te mogen ontslaan waardoor u welgeteld twee maanden WW kunt gaan innen. Het TOZO-3 steunpakket gaat net als deel een en twee, net aan uw neus voorbij.

Gelukkig hebben we daarom de zorg-, kinderopvang- en huurtoeslag; als aanvulling op het inkomen. Daarvoor moet je uiteraard wel een inkomen hebben, én een adres waarop de toeslag mag worden bijgeschreven. Bovendien mag u mag geen affaire hebben, want tijdens het onderzoek naar wat u nu wél verschuldigd bent aan afdeling toeslagen zou het overzicht zomaar eens zoek kunnen raken.

Vist u, door een te hoog verzamelinkomen (bijvoorbeeld omdat u recent gescheiden bent) achter het net? Dan mag u achteraan aansluiten in de rij voor het Gemeentehuis van uw regio. Met een beetje geluk heeft u binnen zes tot tien weken uitsluitsel met betrekking tot uw spoedaanvraag.

Onhoudt goed, wanneer het vuur te hoog op dreigt te lopen en het water u aan de lippen staat; behoudt u te allen tijde anderhalve meter afstand en hoest altijd in de linker of rechter elleboogplooi.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
19.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
De puntjes op de i gezet, Louisa.
Zou je zelf niet de politiek in gaan om er een meer menselijke noot in te brengen?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed gezegd Louisa! Sommige groepen vallen linksom of rechtsom tussen de wal en het schip.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa Weijenbergh 19.01.21
    Hoewel het mij niet treft kan ik me daar echt druk om maken soms... En dat zie en voel je hier op de site dan weer... whahah
18.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Helder statement. Say no more...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.