1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 24-03-2020

Hits: 789

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Aan de basis

Aangepast: 24-03-2020

De coronacrisis levert veel gespreksstof op. Ook brengt de crisis zaken aan het licht die in het crisisloze tijdperk aan de aandacht ontsnappen. Door de crisis komen velen er achter hoeveel mensen dagelijks aangewezen zijn op de voedselbank. Inzamelingsacties hebben het mogelijk gemaakt dat restaurants voldoende ingrediënten kunnen kopen om maaltijden te leveren aan de voedselbank. Het gaat in een stad ter grootte van Groningen al om 700 maaltijden per dag. Het is een prachtig gebaar dat restaurants deze maaltijden de komende weken dagelijks leveren, maar bovenal is het een schandaal dat in het welvarende Nederland mensen op de voedselbank zijn aangewezen om aan hun natje en droogje te komen. 
Zelf woon ik in een wijk waar 40% van de kinderen onder de armoedegrens leeft. Er zijn wijkbewoners die hiervan schrikken, vooral omdat ze het nooit door hebben gehad. Dat snap ik wel. Verborgen armoede komt pas in crisistijd aan de oppervlakte. 

We kunnen de crisis gebruiken om na te denken. Immers als het alledaagse leven stil ligt, gaan de hersenen meestal harder werken. We kunnen denktijd gebruiken om ons economische en sociale stelsel te heroverwegen. Nederland blijkt rijk genoeg om de bedrijven en de zzp’ers financieel bij te springen zodat zij na deze crisis nog overeind staan en hun werk voort kunnen zetten. Een prima oplossing voor nu. Maar zouden wij dan niet in staat zijn om na de crisis iedereen in Nederland een basisloon te geven? Het is het overdenken waard: een basisloon voor iedereen en alle uitkeringen de wereld uit. Economen die roepen dat dit niet mogelijk is zouden even stil kunnen staan bij de vraag wat economie feitelijk niet en wel is. Economie is geen harde wetenschap, economie is de gedragswetenschap van het geld. En bij een gedragswetenschap misstaat een sociaal beleid niet. Een goed sociaal stelsel is het fundament van een menswaardige samenleving. We prijzen in deze crisis de medemenselijkheid, de activiteiten van burgers die familie, vrienden en buren een helpende hand bieden. Maar bedenk hoe mooi het zou zijn als niemand meer het gevoel hoeft te hebben om meelijwekkend te zijn. Want meelijwekkend zijn is een zeer slecht gevoel. 
De keuze is aan ons. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

24.03.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
Show more
 • Rebelle van Reymerswael, schrijfgek 24.03.20
  Helemaal mee eens!
 • Ingrid Bruggink 24.03.20
  100% mee eens. Het opgroeien met het gevoel meelijwekkend te zijn bevordert, mijns inziens, bovendien het criminele gedrag van jongeren om op deze manier ver boven dat gevoel uit te stijgen.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1111
Lezen?
Televisie
732
Lezen?
Column
IC-plekken
722
Lezen?