Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Je boek te koop in alle boekwinkels
Voor € 7.50 per maand
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Voor schrijvers door schrijvers
De Zwarte Agenda:te koop in elke boekenwinkel
Ook te bestellen in onze webshop
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Columns
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 
Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst een te loggen. Dan vind je de mogelijkheid om een column toe te voegen in het menu  bij EEN ARTIKEL TOEVOEGEN. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is. .

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Rating Star BlankRating Star BlankRating Star BlankRating Star BlankRating Star Blank
 
Heerlijk, het moment is daar, je mag een nieuwe lease auto uitzoeken. Je begint al maanden voor de afloop van je contract rond te kijken. Vergelijkt tientallen auto’s op het internet, kijkt eens wat meer om je heen op de weg en praat met je collega’s en vrienden en hoort hun goedbedoelde adviezen aan. Je betrekt je vrouw en kinderen er ook in en hoort hun wensen aan. Tja, de kleur vind je minder spannend en dat “ie vooral niet heel anders moet zijn, want ze is zo gewend aan de huidige auto”. Prima denk je dus, je houdt niet van verandering en ziet de nieuwe VW Passat dus al voor je. Die vorige Volkswagen was ook perfect en je bent gehecht aan de dealer, die lekkere lange bak, dus prima.
Natuurlijk moet er nog wel even worden proefgereden. Met je vrouw in de vette nieuwe A4 was leuk, BMW vind je zo klein dat je de proefrit wel gelooft. Nee, hup naar de VW dealer en opvragen die offerte. Je loopt de showroom in met je vrouw en kijkt naar die Passat. Verkopertje erbij en het spel kan beginnen. Terwijl je met de verkoper en je vrouw naar de onderhandelingstafel loopt maak je die cruciale en gigantische fout. Je zegt “oh ja schat, daar heb je dat busje, die auto met die zeven zitplaatsen waar ik het wel eens over had”. Je leven lijkt zich plots in slow motion te bewegen. Je ziet je vrouw haar hoofd draaien, als een gier op weg naar zijn prooi naar de auto gaan, je ziet haar ogen veranderen en met die ene blik waarvan je weet dat er geen ontkomen meer aan is tegen je zeggen: “Maar dat is handig!” Handig? Handig was nou niet wat je zoekt in een auto, je wilt gewoon een lekkere bak waarmee je elke dag relaxed naar je werk kan, waarover je met je vrienden kan praten, een auto waarmee je de straat in durft te rijden. De verkoper kijkt je meelijwekkend aan en ziet je pijn. “Maar meneer, het is een hele mooie auto hoor”. Je kijkt ietwat boos, wil hem de schuld geven van je blunder en zegt dat hij niet moet liegen. Hij lacht en zegt tja. Je staat er alleen voor en loopt met een compleet andere stemming naar de onderhandelingstafel toe. “Dan gaan we toch gewoon twee offertes aanvragen?” zegt de verkoper. Je gaat zitten en laat het over je heen komen. Alles gaat nu ineens weer snel en voor je het weet sta je op de eerstkomende verjaardag te vertellen dat je een busje krijgt. Dat is handig namelijk….
Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Graag je mening

Dit artikel is passend in deze rubriek - 0 stemmen
00
Dit artikel handhaven (tzt NIET verwijderen)? - 0 stemmen
00
%

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. HELP ONS MET KIEZEN. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt.Je kunt ook een reactie geven.

Advertentie LekkerBoek

Eurofeest bij LekkerBoek!

Naamloos 1Duizenden boeken nu tijdelijk voor 1 euro per stuk bij LekkerBoek. Je leest het goed: 1 euro!

Vrijwel elke dag voegen we nieuwe titels toe, zodat er altijd een ruime keuze mogelijk is. Bestel je vier van deze boeken (of een veelvoud) dan betaal je geen 4 euro maar automatisch slechts 3 euro voor 4 boeken. Echter op=op.

Voor dit eurofeest kun je kiezen uit boeken in elk genre (thrillers, romans, strips, etc.)

Klikhier 1

om de actuele collectie boeken voor 1 euro te bekijken!

sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018