column938x200

Ook een column toevoegen?

Alleen leden kunnen een gedicht toevoegen.
  • Door eerst in te loggen kun je op de volgende button klikken om een nieuwe  column toe te voegen: Nieuw button  
  • Toelichting :
    • Vul bij 'Titel' een titel in. (We adviseren je om je eigen naam/pseudoniem te gebruiken).
    • Voeg je tekst toe in het tekstblok en bewerk de tekst desgewenst.
    • Meer invullen is niet noodzakelijk. Klik alleen nog op--> Opslaan.
  • Je gedicht is niet gelijk zichtbaaar.
Igratis40nloggen / registreren is mogelijk onderaan op elke pagina!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Heerlijk, het moment is daar, je mag een nieuwe lease auto uitzoeken. Je begint al maanden voor de afloop van je contract rond te kijken. Vergelijkt tientallen auto’s op het internet, kijkt eens wat meer om je heen op de weg en praat met je collega’s en vrienden en hoort hun goedbedoelde adviezen aan. Je betrekt je vrouw en kinderen er ook in en hoort hun wensen aan. Tja, de kleur vind je minder spannend en dat “ie vooral niet heel anders moet zijn, want ze is zo gewend aan de huidige auto”. Prima denk je dus, je houdt niet van verandering en ziet de nieuwe VW Passat dus al voor je. Die vorige Volkswagen was ook perfect en je bent gehecht aan de dealer, die lekkere lange bak, dus prima.
Natuurlijk moet er nog wel even worden proefgereden. Met je vrouw in de vette nieuwe A4 was leuk, BMW vind je zo klein dat je de proefrit wel gelooft. Nee, hup naar de VW dealer en opvragen die offerte. Je loopt de showroom in met je vrouw en kijkt naar die Passat. Verkopertje erbij en het spel kan beginnen. Terwijl je met de verkoper en je vrouw naar de onderhandelingstafel loopt maak je die cruciale en gigantische fout. Je zegt “oh ja schat, daar heb je dat busje, die auto met die zeven zitplaatsen waar ik het wel eens over had”. Je leven lijkt zich plots in slow motion te bewegen. Je ziet je vrouw haar hoofd draaien, als een gier op weg naar zijn prooi naar de auto gaan, je ziet haar ogen veranderen en met die ene blik waarvan je weet dat er geen ontkomen meer aan is tegen je zeggen: “Maar dat is handig!” Handig? Handig was nou niet wat je zoekt in een auto, je wilt gewoon een lekkere bak waarmee je elke dag relaxed naar je werk kan, waarover je met je vrienden kan praten, een auto waarmee je de straat in durft te rijden. De verkoper kijkt je meelijwekkend aan en ziet je pijn. “Maar meneer, het is een hele mooie auto hoor”. Je kijkt ietwat boos, wil hem de schuld geven van je blunder en zegt dat hij niet moet liegen. Hij lacht en zegt tja. Je staat er alleen voor en loopt met een compleet andere stemming naar de onderhandelingstafel toe. “Dan gaan we toch gewoon twee offertes aanvragen?” zegt de verkoper. Je gaat zitten en laat het over je heen komen. Alles gaat nu ineens weer snel en voor je het weet sta je op de eerstkomende verjaardag te vertellen dat je een busje krijgt. Das is handig namelijk….
Pin It

Graag je waardering

Kwaliteit: 79% - 2 stemmen
Leesbaarheid: 60% - 1 stemmen

Totaal

Geef aub je beoordeling. Dat is mogelijk door op het gewenste aantal sterren te klikken. Rechts zie je de totaalscore (max=100%).

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018