Meedoen voor leden is gratis!
Columns
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst hunoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 1. Meedoen?
 2. Publicatie
Publicatievoorwaarden:
 • We stellen een inzending erg op prijs. Door inzending van een artikel (verhaal, gedicht, etc.) stem je in met deze publicatievoorwaarden.
 • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn.
 • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
 • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender.Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
 • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen, tenzij deze zelf de eigenaar is van het respectievelijke recht van de betreffende tekst of afbeeldingen.
 • Het is andere partijen dan de redactie niet toegestaan bijdragen op Schrijverspunt te kopiëren, te bewerken of te publiceren zonder toestemming van de inzender of van de redactie.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals e-mailadressen en/of telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
 • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de  actuele privacyregels.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Heerlijk, het moment is daar, je mag een nieuwe lease auto uitzoeken. Je begint al maanden voor de afloop van je contract rond te kijken. Vergelijkt tientallen auto’s op het internet, kijkt eens wat meer om je heen op de weg en praat met je collega’s en vrienden en hoort hun goedbedoelde adviezen aan. Je betrekt je vrouw en kinderen er ook in en hoort hun wensen aan. Tja, de kleur vind je minder spannend en dat “ie vooral niet heel anders moet zijn, want ze is zo gewend aan de huidige auto”. Prima denk je dus, je houdt niet van verandering en ziet de nieuwe VW Passat dus al voor je. Die vorige Volkswagen was ook perfect en je bent gehecht aan de dealer, die lekkere lange bak, dus prima.
Natuurlijk moet er nog wel even worden proefgereden. Met je vrouw in de vette nieuwe A4 was leuk, BMW vind je zo klein dat je de proefrit wel gelooft. Nee, hup naar de VW dealer en opvragen die offerte. Je loopt de showroom in met je vrouw en kijkt naar die Passat. Verkopertje erbij en het spel kan beginnen. Terwijl je met de verkoper en je vrouw naar de onderhandelingstafel loopt maak je die cruciale en gigantische fout. Je zegt “oh ja schat, daar heb je dat busje, die auto met die zeven zitplaatsen waar ik het wel eens over had”. Je leven lijkt zich plots in slow motion te bewegen. Je ziet je vrouw haar hoofd draaien, als een gier op weg naar zijn prooi naar de auto gaan, je ziet haar ogen veranderen en met die ene blik waarvan je weet dat er geen ontkomen meer aan is tegen je zeggen: “Maar dat is handig!” Handig? Handig was nou niet wat je zoekt in een auto, je wilt gewoon een lekkere bak waarmee je elke dag relaxed naar je werk kan, waarover je met je vrienden kan praten, een auto waarmee je de straat in durft te rijden. De verkoper kijkt je meelijwekkend aan en ziet je pijn. “Maar meneer, het is een hele mooie auto hoor”. Je kijkt ietwat boos, wil hem de schuld geven van je blunder en zegt dat hij niet moet liegen. Hij lacht en zegt tja. Je staat er alleen voor en loopt met een compleet andere stemming naar de onderhandelingstafel toe. “Dan gaan we toch gewoon twee offertes aanvragen?” zegt de verkoper. Je gaat zitten en laat het over je heen komen. Alles gaat nu ineens weer snel en voor je het weet sta je op de eerstkomende verjaardag te vertellen dat je een busje krijgt. Dat is handig namelijk….
Dit artikel delen?
Pin It

Graag je mening

Dit artikel is passend in deze rubriek - 0 stemmen
00
Dit artikel handhaven (tzt NIET verwijderen)? - 0 stemmen
00
%

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. HELP ONS MET KIEZEN. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt.Je kunt ook een reactie geven.

Advertentie LekkerBoek

vakantietijd
Je boek zelf uitgeven
schrijfwedstrijd agenda

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018