Meedoen voor leden is gratis!
Columns
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst hunoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 1. Meedoen?
 2. Publicatie
Publicatievoorwaarden:
 • We stellen een inzending erg op prijs. Door inzending van een artikel (verhaal, gedicht, etc.) stem je in met deze publicatievoorwaarden.
 • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn.
 • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
 • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender.Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
 • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen, tenzij deze zelf de eigenaar is van het respectievelijke recht van de betreffende tekst of afbeeldingen.
 • Het is andere partijen dan de redactie niet toegestaan bijdragen op Schrijverspunt te kopiëren, te bewerken of te publiceren zonder toestemming van de inzender of van de redactie.
 • Het plaatsen van persoonlijke informatie van derden (zoals e-mailadressen en/of telefoonnummers) is niet toegestaan.
 • Teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard mogen niet worden geplaatst.
 • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
 • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de  actuele privacyregels.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Er is nogal wat te doen over transgenders de afgelopen dagen: Trump vindt ze ongeschikt voor het behalen van klinkende overwinningen met het Amerikaanse leger en de NS en de gemeente Amsterdam hebben besloten om ze niet langer naar het hokje MAN of VROUW te transformeren. Maar dat is toch juist wat ze heel graag willen? Of begrijp ik het niet meer met mijn half mannelijke half vrouwelijke brein? De T’s die ik ken hebben kosten noch moeite gespaard om M of V te worden. Geboren in de verkeerde verpakking zijn ze dolblij als ze na de nodige medische kunstgrepen eindelijk als M of V worden gezien. En dan nemen de NS en de gemeente Amsterdam ze hun zo moeizaam verworven sexe weer af zodat ook zij zich welkom voelen op het perron en in de stad?

Daarentegen begrijp ik Trump wel: je piemel zal er maar net afgehaald of aangezet zijn en dan moet je vervolgens met een parachute om uit een vliegtuig springen om wat LGBTQIA hatende moslims te gaan castreren. Heb je zelf wel eens ervaren hoe een parachute om je lijf wordt vastgesnoerd? Dat zit voor een niet neutrale gender al vrij benauwd kan ik je vertellen. Om nog maar te zwijgen wat er intern gebeurd als die parachute zich plotseling openvouwt: twee mislukte operaties in één klap! Verder ben ik een actiegroep gestart om de letter S op te nemen in het steeds maar verder uitdijende seksuele alfabet. Veel van mijn STRAIGHT vrienden hebben aangegeven dat zij zich inmiddels buitengesloten voelen. Gelukkig heeft Amsterdam Gay Pride haar naam al aangepast. Het evenement heet nu Pride Amsterdam en de bedoeling is dat we volgend jaar Amsterdam Straight Pride gaan vieren. De NS heeft al aangekondigd extra neutrale treinen over het spoor te willen laten denderen voor alle beste reizigers…
Dit artikel delen?
Pin It

Graag je mening

Dit artikel is passend in deze rubriek - 3 stemmen
00
Dit artikel handhaven (tzt NIET verwijderen)? - 0 stemmen
00
%

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. HELP ONS MET KIEZEN. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt.Je kunt ook een reactie geven.

Advertentie LekkerBoek

vakantietijd
Een link naar jouw website op Schrijverspunt
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018