column
FTbannerEen column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 
Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst een te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is. .

Leden van Schrijverspunt kunnen maximaal 4 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.
Probleem in huis: er is geen warm water. We hebben Toon® en kunnen wereldwijd de storingscode van onze combiketel zien: F.62. Helaas lig ik nu niet nu op een plage in Fréjus maar thuis in flanel in bed, op te drogen van de regenrijke bezorgronde van de ochtendbladen. Ik start de laptop op om de code te kraken. ”Uitschakelvertraging gasventiel werkt niet goed. Oorzaak: Lekkage in gasblok, elektronica defect” staat er. Het eerste woord gaat mijn technische competenties al ver te boven. De oorzaak ervaar ik ronduit als bedreigend. De juffrouw van de storingsdienst heeft dat in de gaten en belooft een mannetje langs te sturen. Binnen het half uur gaat de bel en het mannetje, vergezeld door een vrouwtje dat een meekijkstage loopt, komt op de resetknop drukken en brengt zo de warmwatervoorziening weer op gang. Om de een of andere reden komt het er niet van nog te douchen die dag. Al in de voormiddag bespeur ik langs de meest gevoelige intieme naden wat irritatie ontstaan. De haarranden beginnen tegen de avond te jeuken en voor het slapen gaan transformeer ik een deurpost tot krabpaal. Raar eigenlijk, want vroeger gingen we alleen op zaterdag in bad en voelden nooit wat. Ik houd vol en douche pas de volgende ochtend. Het wegvliedende water heeft geen zichtbaar andere kleur dan anders. Dan herinner ik me een fietsenmaker waarvan gezegd werd dat hij het kogellagervet met een schep van zijn huid moest steken. Hij is stokoud geworden. Ik was me dood!

29 juli 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap