column938x200

Ook een column toevoegen?

Alleen leden kunnen een gedicht toevoegen.
  • Door eerst in te loggen kun je op de volgende button klikken om een nieuwe  column toe te voegen: Nieuw button  
  • Toelichting :
    • Vul bij 'Titel' een titel in. (We adviseren je om je eigen naam/pseudoniem te gebruiken).
    • Voeg je tekst toe in het tekstblok en bewerk de tekst desgewenst.
    • Meer invullen is niet noodzakelijk. Klik alleen nog op--> Opslaan.
  • Je gedicht is niet gelijk zichtbaaar.
Mijn eerste keer was op (toen nog) Koninginnedag enige tijd geleden alweer. Ik had me er jaren lang tegen verzet, maar op aandringen van mijn vriendin besloot ik toch maar overstag te gaan. Ik voerde nog een licht protest op dat dit soort dagen nou niet bepaald rustgevend werkte, maar ze was onvermurwbaar. Van ongeduld wiebelde ze op de passagiersstoel naast me en begon uiteindelijk plagerig ‘we zijn er bijna’ te zingen toen de grote gele letters boven alle verkeersboorden uit in het zicht kwam. Enkele minuten later werd ik ook ondergedompeld in de blauw gele wereld van billy en zijn vrienden.

Hoewel ik het nou niet meteen een ‘once in a lifetime experience’ wil noemen, was het wel een ervaring die me bij is gebleven en die blijkbaar voor herhaling vatbaar was want niet alleen hadden we een nieuwe traditie voor deze feestdag, ook op andere dagen van het jaar besloten we het warenhuis met een bezoekje te vieren. En uiteraard zijn wij niet de enige. Maar waarom eigenlijk? Wat is de magie van de grote blauwe blokkendoos met zijn handige en vernuftige oplossing voor eigenlijk zo’n beetje elk huishoudelijk ongemak?

Precies dat laatstgenoemde. Ze brachten een oplossing. Zweeds minimalistisch met een verlicht en opgeruimd gevoel. Als in een ware therapiesessie slenterden mijn vriendin en ik over de paden door het slim gearrangeerde oerwoud vol met de meest logische uitkomsten waar nog niemand eerder aan gedacht had. Meubelstukken werden opbergers, opbergers werden pronkstukken en een tafel was niet zomaar een tafel maar een manier om bij elkaar te komen. De meest problematische ruimte in het huis werd dankzij een Scandinavisch sausje het paradepaardje van een creatieve geest.

Getuige het aantal bezoekers per dag in de diverse filialen die de wereld rijk is, is er heel veel behoefte aan een vleugje creatieve aandacht waarbij alles mooier wordt en niet alleen in het huishouden. Want is dat misschien de mysterieuze aantrekkingskracht van de oneindige mogelijkheden die netjes gesorteerd aan ons gepresenteerd worden? Het feit dat het allemaal zo heerlijk overzichtelijk is zonder dat het te clean of te kill overkomt met blijkbaar ook nog ruimte voor onze eigenzinnigheid? Een gevoel waar een aantal jaar geleden ook slim op in werd gespeeld met de slogan ‘design your own life.’ En dat is precies wat we willen. Ons eigen leven ontwerpen waarin we alle narigheid en rotzooi die we in de loop van de jaren hebben meegemaakt en met ons meeslepen netjes kunnen onderverdelen, sorteren en opbergen in geestelijk pax kast waarin Tjena, lekman en Kvarnik al onze herinneringen keurig in het gareel houden.

Een uurtje kuieren op de door slimme marketing gebaande wegen lijkt dus  meer voldoening te geven dan een uurtje mindfull op een yoga mat zitten zweten in een te strakke kekke broek. Bovendien is er de beloning van zoete cranberry sap, de bekende balletjes van gemengd vlees en hotdogs met 100% kip. Alles duurzaam en verantwoord zonder dat het al te duur is. Voldaan en tevreden vertrekken we met de belofte dat er voor alles maar dan ook alles een oplossing is. Als we de parkeergarage weer uitrijden weten we dat het leven nu pas echt begonnen is. Wij zijn de ontwerpers van ons eigen unieke leven met een beetje hulp van een bedrijf dat groot is geworden door massaproductie, dat dan weer wel.
Pin It

Graag je waardering

Kwaliteit: 75% - 1 stemmen
Leesbaarheid: 60% - 1 stemmen

Totaal

Geef aub je beoordeling. Dat is mogelijk door op het gewenste aantal sterren te klikken. Rechts zie je de totaalscore (max=100%).

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Nieuwe leden:
Meedoen schrijfactiviteit, Lezer

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Webshop Schrijverspunt

Hierklikken120

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Hierklikken120

Uitgever Schrijverspunt

Hierklikken120
Lid worden?
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.