column
FTbannerEen column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 
Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst een te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is. .

Leden van Schrijverspunt kunnen maximaal 4 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.
De eindejaarsfeesten zijn voorbij, een tijd waarin je familie en vrienden over de vloer krijgt. Een tijd waarin ik weer eens heb beseft dat ik anders denk en leef dan mijn familie en schoonfamilie.
Moest ik niet zo hard op mijn moeder lijken en mijn man geen deel van een tweeling zijn, je zou denken dat we bij de geboorte verwisseld zijn.
Wij zijn de twee buitenbeentjes in de familie, al hebben we in elkaar gelukkig wel onze gelijkgezinde gevonden!

Ons huis staat vol met gekregen spullen en oudere spullen. Is er iets stuk, dan vragen we eerst aan familie en vrienden of zij iets soortgelijks hebben. Niet omdat we geen geld hebben om het te kopen, wel omdat we ecologisch leven en liever iets een tweede leven geven dat toch maar staat te verstoffen, dan het nieuw te kopen. Heeft niemand iets op overschot liggen, dan zullen we altijd bekijken wat de meest ecologische oplossing is. En dan is budget niet onze hoogste prioriteit, wel duurzaamheid.
Spullen worden ook enkel vervangen als ze stuk zijn of als ze te slecht worden qua het verbruik.

Helaas komt er bij spaarzaam leven blijkbaar tegenwoordig de stempel marginaal bij. Mensen vinden het marginaal dat personen die normale inkomsten hebben en kunnen meegaan met de nieuwste technologie en de nieuwste mode, spullen vragen bij anderen, rondlopen in kledij die vorig jaar mode was en met een mobiele telefoon rondlopen die volgens het internet al lang met pensioen is.
Zo'n reacties komen in mijn ogen alleen van oppervlakkige mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is.

Het gaat ons niet om geld. De waarde van geld weegt niet op tegen de waarde van het milieu.
Spaarzaam zijn is niet marginaal. Spaarzaam zijn is begaan zijn met het milieu en met de toekomst.
Consuminderen zorgt in onze ogen voor een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.
Ja, de economie moet draaien. Mensen moeten kopen, zodat er inkomsten zijn. Maar waarom moet het altijd maar meer en meer zijn? Nieuwer en nieuwer.

Is het niet beter dat de aarde blijft draaien met een minder groeiende economie, dan dat de aarde stopt met draaien en alles naar de vaantjes is. Want dan heb je ook niks aan een bloeiende economie!

Wij leven anders, spaarzaam en duurzaam. Dat is volgens het woordenboek toch echt niet gelijk aan marginaal.
Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap