column
FTbannerEen column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 
Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst een te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is. .

Leden van Schrijverspunt kunnen maximaal 4 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.
Eekhoorntje

columns

In het kantoor dat aan ons huis vastzit, neem ik snel wat mail door. Na enige tijd ben ik klaar en als ik naar buiten wil lopen, zie ik iets bruins bij de vogelvoederbak zitten. Vogeltjes zijn leuk en ik help hen graag de winter door. Maar...dit lijkt niet erg op een vogeltje, het is..ach gut... een eekhoorntje. Huh, een eekhoorntje? Die zitten nooit in onze tuin, wat gek. Het roodbruine vachtje beweegt heel schattig. Nog eens even goed kijken, ja hoor het eet van het brood, wat schattig zo'n eekh...GETVERDEMME…. het is een rat!!

Ik bonk op het raam voor ik naar buiten loop en bedenk wat ik nu moet. Zelf vangen is geen optie. Dan maar de gemeentewerf bellen. Daar vertellen ze dat ik het bezoek te danken heb aan de uitlopers van het meer, waaraan wij wonen. En omdat mijn achterbuurman kortgeleden heeft verbouwd, waardoor er een open verbinding ontstond, komt de rat nu buurten. Hem maakt het hoegenaamd niks uit of het voer voor de vogels of voor hem bedoeld is. De gemeenteman brengt een paar gifblokken voor het geval de rat zijn hele familie mee uit eten neemt in mijn tuin. Die blokken moeten secuur worden neergelegd, liefst onder een dakpan zodat de vogels niet in clubverband het loodje leggen. Wel zielig zo'n dood door vergiftiging, ik twijfel.

Terwijl ik mijn buurvrouw telefonisch verslag doe van het onaangename bezoek, zie ik door mijn keukenraam de rat gymnastisch tegen de pergola oprennen, waar hij een complete vetbol van een tak trekt. Mijn medeleven met betrekking tot de rat is nu subiet over. Dat blok gaat 'ie eten, en snel. Na een paar uur constateer ik dat hij er zin in heeft, het blok is in een gang onder een vlonder gesleept. Omdat het nu uit het zicht is, denk ik er niet meer aan. Het is ook niet iets waar je graag aan denkt, een creperende rat.

Als ik twee dagen later in het donker richting schuur loop, stuit ik op een bult. Het kippenvel zit tot onder mijn nagels. Vieze rat..... toch zielig.

 

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap