column
FTbannerEen column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 
Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst een te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is. .

Leden van Schrijverspunt kunnen maximaal 4 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.

Afgelopen week hebben we onze pater familias van ziekenhuis naar verpleeginrichting gebracht. In zijn auto, op de passagiersstoel, kijkt hij rustig om zich heen. Als wij het grote blauwe bord met de witte pijl langs de onlangs opgeleverde N18 passeren, leest hij hardop de plaats waar hij meer dan tien jaar als weduwnaar heeft gewoond. Zodra we er voorbij zijn, lost het op in de nevel achter hem. Op naar de volgende bestemming. ‘Allemaal wrakken’, zegt de negentigjarige met een ironische ondertoon, de bewoners van zijn nieuwe woonomgeving in zich opnemend. Toen het woord verpleeghuis voor het eerst viel, sloeg de schrik ons in de benen. Gedeeltelijk op basis van eigen ervaring kwamen beelden van dementerende, zwijgend en wezenloos voor zich uit starende oudjes hangend in kinderstoelen naar boven. Onterechte zorgen. Het gerenoveerde tehuis, gelegen in een parkachtige omgeving en vooral de betrokken lieve mensen die er werken zijn uiterst cliëntvriendelijk. Een hele zorg minder. We geven hem met een gerust gevoel over aan hun verzorging. Dezelfde middag breng ik hem zijn televisie en laptop. Hij wil naar huis en is tegelijkertijd dankbaar voor het bezoek. Thuis zet ik zijn auto op de oprit en tref een buurvrouw van mijn leeftijd. Sinds ruim een jaar voert ze de strijd tegen kanker. Lichamelijk gaat het boven verwachting goed. De littekens zitten dieper. Na de diagnose regeert de voortdurende angst, vallen maskers van mensen af en is toekomstperspectief dichte mist geworden. ‘Het gaat om kwaliteit van leven’, zegt ze. Dat zijn zorgen.

16 juni 2018  #BinnenDoorDenker

Dit artikel delen?

Graag je mening

Dit artikel is passend (tzt NIET verwijderen) - 1 stemmen
10

Elk kwartaal verwijderen we een aantal artikelen. Je kunt ons helpen door je mening te geven. Zo heb je invloed op de inhoud van Schrijverspunt

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap