column
FTbannerEen column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 
Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst een te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is. .

Leden van Schrijverspunt kunnen maximaal 4 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.
Een ongewenst voordeel

Terwijl de berichtgeving over de ongepast “discriminatie” schreeuwende Boef die overduidelijk aantoonde weinig tot geen respect voor anderen, in het bijzonder vrouwen, te hebben, behalve voor gelijkgezinden, nog lang niet verstomd is en ongetwijfeld zal leiden tot de eliminatie van de Boef der boeven uit de artiestenwereld, komt er bij mij de vraag op waarom wij toch in Nederland toestaan om Noord-Afrikanen, Algerijnen zoals deze Boef, Marokkanen, Tunesiërs, maar ook anderen zoals bijvoorbeeld Turken en in mindere mate Egyptenaren, zoveel gelegenheid te blijven geven, om niet te spreken van geld, om zich na hun duidelijk mislukte integratie, meest uit onwil, zich als crimineel te kunnen gedragen, waarbij ze door de politiek op handen worden gedragen. Dit is een politiek probleem dat maar niet opgelost kan worden met de sociale (onder)stromingen in ons land van de laatste decennia en die een flink hardere aanpak zal vereisen om op te lossen. Ikzelf zie een verharding niet zo snel gebeuren, want misschien spelen er nog andere factoren mee die de oplossing politiek gezien onmogelijk maken. Ik denk dan aan het feit dat vooral deze mensen een dubbel paspoort mogen hebben.

Nu zal de lezer denken “wat heeft dat er nu weer mee te maken”, maar dat kan ik kort uitleggen: mensen met twee paspoorten hebben in twee landen stemrecht! Wij hebben hen de mogelijkheid gegeven een Nederlandse paspoort erbij te bezitten met alle geneugtes die daarbij horen, dus ook volledig stemrecht. En hierin ligt het grote probleem waarover ik vrijwel niemand heb gehoord.

Achter een dubbel paspoort blijkt veelal een enkele moraal te zitten die bij deze personen zeker islamitisch genoemd mag worden, en dat komt met normen en waarden zoals we die bij Boef(je) zien. In hun vaderland stemmen ze zeker voor een islamitische partij; een andere keuze zal er wel niet zijn. Maar in hun thuisland, Nederland, had men tot voor kort een dergelijke riant keuze niet. Door hier op een islamitische partij te stemmen krijgt die partij politieke invloed, die afhankelijk is van de hoeveelheid stemmers, en die gaat juist nu ook steeds verder omhoog, zodanig dat door die dubbele paspoorten we in Nederland met een steeds sterkere islamitische stroming te maken zullen hebben die vooral in het belang is van deze stemmers, het merendeel immigranten en allochtonen. Dat belang, nu nog in de kinderschoenen, is niet in het voordeel van Nederlanders, maar als zo’n partij gaat groeien kan het zijn dat de invloed dermate groot gaat worden dat we allemaal te maken gaan krijgen met islamitische regelgeving! Dat beangstigt mij ten zeerste!

Het bevoordelen van islamitische immigranten door ze stemrecht te geven is van den zotte en ik pleit er voor om mensen met een dubbel paspoort het Nederlandse stemrecht te ontnemen, want je geeft daarmee de mogelijkheid met de politiek van het land van herkomst de Nederlandse politiek te beïnvloeden. Voorts is er sprake van ongelijke behandeling want Nederlanders kunnen geen dubbel paspoort hebben.

Stel je voor dat je ook een Duits paspoort erbij kon nemen en dan in Duitsland kon gaan stemmen. Ik denk dat de Duitsers op hun achterste poten gaan staan!
Maar doe het eens andersom: wat denk je dat er gebeurt als je als geboren Nederlander in Marokko mag gaan stemmen omdat je een Marokkaans paspoort erbij mag hebben! Zie je het voor je? Gaat niet gebeuren, dat staan die moslims je niet toe, ze timmerden hun deur dicht; behalve voor geld.

En dan Nederland, nee, die deur is wagenwijd open! Over-gesocialiseerd en vooral steeds weer in één richting: de islamitische. Want is het niet vreemd dat personen, die op volkomen legale wijze jarenlang in Nederland verblijven op basis van een permanente verblijfsvergunning, zoals de vele Filipijnse, Thaise, Vietnamese, Indonesische, Chinese mannen en vrouwen die gewoon ook aan het normale arbeidsproces meedoen, en dus niet in de criminele sfeer leven, en gewoon belasting betalen van hun salaris, dus niet van een uitkering leven, geen dubbel paspoort mogen hebben en dus ook geen stemrecht hebben in Nederland? Waarom islamitische allochtonen dan wel?

De over-gesocialiseerde Nederlandse politiek richting islamitische landen gaat ons een keer de kop kosten, dat is nu toch wel duidelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een partij als de PVV opstaat in een poging dat tegen te gaan, en daarbij alle mogelijke tegenwerking van de zittende politiek krijgt. Vreemd.

Van mij mag de PVV aan de macht komen en de verhoudingen rechttrekken; een dubbel paspoort zou een punt op die agenda moeten zijn. Weg daarmee!
Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap