Meedoen voor leden is gratis!
Columns

Ook een column toevoegen?

Alleen leden kunnen een column toevoegen.
Door eerst in te loggen (Inloggen/registreren is mogelijk onderaan op elke pagina!) kun je op de volgende button klikken om een nieuwe column toe te voegen:

Nieuw button Toelichting :
 We publiceren alleen niet eerder gepubliceerde columns.
  • Vul bij 'Titel' een titel in.
  • Voeg je tekst toe in het tekstblok en bewerk de tekst desgewenst.
  • Meer invullen is niet noodzakelijk. Klik alleen nog op--> Opslaan.
  • Je column is niet gelijk zichtbaar. We publiceren vrijwel dagelijks een nieuwe column (nooit frequenter), maar in volgorde van inzending.Bij veel inzendingen  zal je column dus ook pas na enige tijd zichtbaar zijn.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tijd lijkt iets te zijn waar ‘de groten’ ( zij die in Het Urantia Boek met hun ‘Richter gefuseerden’ genoemd worden ) vrij van zijn, of wellicht : mee kunnen spelen.
Dit jaar was het 88 jaar geleden dat J. Krishnamurti ( 1895 – 1986 ) in ons land de Orde van de Ster ophief. Negentien eeuwen eerder was het Christus die weigerde tot koning uitgeroepen te worden, nadat hij 5.000 mensen op wonderbaarlijke wijze had voorzien van voedsel, op 30 maart AD 29 volgens Het Urantia Boek. Ook Krishnamurti gaf die dag, 3 augustus 1929, aan niet langer een ( soort ) koning te willen zijn voor de Theosofen.
Het is interessant dat het voorval in Ommen op 3 augustus plaatsvond. Waarom ?
Omdat het exact 18 weken na 30 maart ( de 1900e verjaardag van het wonder van Broden en Vissen ) plaats vond. Dat bijzondere getal 18 vinden we ook op twee andere manieren terug, wanneer we data uit Het Urantia Boek leggen naast de daad van Krishnamurti in 1929. Jezus is op 21 augustus ( BC 7 ) geboren : 18 dagen na 3 augustus.
Het jaar 1929 speelde zich 1.935 jaar na de geboorte van Jezus af ( het jaar nul heeft nooit bestaan volgens de tekst ); ook 1.935 kan worden teruggebracht tot 18. Dus zowel op het niveau van de dag, de week en het jaar, drie belangrijke tijdseenheden voor mensen als jij en ik, waren er raakpunten, de 3e augustus AD 1929, met gewichtige gebeurtenissen uit het verleden : Jezus’ weigering koning te zijn en ( 35 jaar eerder ) zijn geboorte in BC 7.

Maar wat is nu de boodschap ? Immers een jongere collega van Krishnamurti, Osho ( 1931 – 1990 ) had juist een hele entourage volgelingen om zich heen, terwijl ‘collega’ Krishnamurti in Ommen benadrukte dat niemand iemand kan volgen, dat er alleen maar ‘de eigen weg’ is :
‘I maintain that truth is a pathless land, and cannot be approached by any path whatsoever’..

Het is aan ieder individu om de eigen weg te kiezen, of voor een leraar met ( 3 of 300.000 ) volgelingen. Krishnamurti gaf echter elegant blijk op de hoogte te zijn van informatie omtrent Christus, de 'Schepper Zoon' ( 'oergoeroe' ) van het plaatselijke universum waarvan onze planeet deel uitmaakt volgens Het Urantia Boek, die pas een kwart eeuw later ( 1955 ) in Het Urantia Boek onthuld werd.
Daarmee gaf Krishnamurti niet alleen voeding aan de heuglijke suggestie dat tijd ( voor hem ) niet bestaat, maar ook dat alle 'religies', alle 'bewegingen', alle organisaties rondom bijzondere spirituele leraren, uit heden en verleden, op wonderbaarlijke wijze verbonden zijn. Echter zelfs toen hij 4 decennia later werd geïnterviewd en werd herinnerd aan eerdere uitspraken, ging hij niet in op de diepere beweegreden van zijn handelen in 1929. Zie hier ( vanaf 25.14 ) :
https://www.youtube.com/watch?v=IYsR-ewHA28&t=76s
Alsof hij op subtiele manier wilde zeggen, waar hij en vele van zijn collega's tijdens hun leven op wijzen : Think for yourself !

 

Pin It

Graag je waardering

Kwaliteit: 76.67% - 3 stemmen
Leesbaarheid: 68.67% - 3 stemmen

Totaal

Geef aub je beoordeling. Dat is mogelijk door op het gewenste aantal sterren te klikken. Rechts zie je de totaalscore (max=100%).

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018