1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  430 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

1 Volk, 1 Mondkap

Publicatie op : 19-10-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

1 Volk, 1 Mondkap

291 Hits.
Wat zijn wij toch een heerlijk eigenwijs volk en toch lijkt de agressie en onvrede de laatste dagen de boventoon te voeren. Voor mij is het begrijpelijk, je weet vaak ook niet meer wat te geloven. Wanneer je klachten hebt en positief test; blijf je thuis, op z’n minst 10 volle dagen. Wanneer je positief test en geen klachten hebt dan zijn dit maar 72 uren.

In maart werd gezegd dat het virus zeker niet door de lucht kon reizen, maar inmiddels weten wij allemaal hoe dat feit is bijgesteld. Net als alle andere maatregelen die al dan niet gelden of van kracht zijn geweest. Het lijkt mij een potje paniekvoetbal en niemand lijkt de bal te willen, noch een doelpunt te willen scoren!

Het is toch veel krachtiger, als je in staat bent toe te geven; dat je het juist even niet meer weet? Dat jij ook mens bent en gewoonweg even met je handen in het haar zit. Het is niet erg om te roepen, dat je het graag uitzoekt en hier zo snel mogelijk op terugkomt!

Wat een schade brengen wij onszelf toe, het vertrouwen in elkaar opzeggen voor de prijs van een pakje boter. De vingers van de betrokkenen wijzen puntig naar alle kanten weer, terwijl de voor- en tegenstanders elkaar vastnagelen aan het boetekleed.

Zijn wij als eenheid niet in staat om in te zien, dat onze einddoelen overeenkomen en vijandigheid een nagenoeg hersenloze weg te begaan is? 

Ondertussen haal ik mijn boodschapjes en bemerkt direct een verschil in mijn omgeving? Onopgemerkt dragen zestig procent van de andere klanten in de supermarkt een mondkapje. De persconferentie van gisteravond, heeft toch z’n stempel gedrukt en had een grotere impact, dan ik van tevoren had verwacht. Zijn zij dan niet, net als ik, huiverig voor de gifstoffen die wij met elke ademhaling uitademen? Zo’n overkapping gevuld met dooie lucht, kan toch nooit gezond zijn?

Angstvallig wacht ik het moment af, dat ik tegen mijn wil in, gedwongen word een vochtig ademlapje voor mijn gelaat te binden en terug geforceerd word in het gareel van onze maatschappij.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Familiedrama
426
Lezen?
55 woordenverhaal
Zondag
315
Lezen?
55 woordenverhaal
Naakt
292
Lezen?