Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

232 Hits

Publicatie op:
1 Volk, 1 Mondkap
Wat zijn wij toch een heerlijk eigenwijs volk en toch lijkt de agressie en onvrede de laatste dagen de boventoon te voeren. Voor mij is het begrijpelijk, je weet vaak ook niet meer wat te geloven. Wanneer je klachten hebt en positief test; blijf je thuis, op z’n minst 10 volle dagen. Wanneer je positief test en geen klachten hebt dan zijn dit maar 72 uren.

In maart werd gezegd dat het virus zeker niet door de lucht kon reizen, maar inmiddels weten wij allemaal hoe dat feit is bijgesteld. Net als alle andere maatregelen die al dan niet gelden of van kracht zijn geweest. Het lijkt mij een potje paniekvoetbal en niemand lijkt de bal te willen, noch een doelpunt te willen scoren!

Het is toch veel krachtiger, als je in staat bent toe te geven; dat je het juist even niet meer weet? Dat jij ook mens bent en gewoonweg even met je handen in het haar zit. Het is niet erg om te roepen, dat je het graag uitzoekt en hier zo snel mogelijk op terugkomt!

Wat een schade brengen wij onszelf toe, het vertrouwen in elkaar opzeggen voor de prijs van een pakje boter. De vingers van de betrokkenen wijzen puntig naar alle kanten weer, terwijl de voor- en tegenstanders elkaar vastnagelen aan het boetekleed.

Zijn wij als eenheid niet in staat om in te zien, dat onze einddoelen overeenkomen en vijandigheid een nagenoeg hersenloze weg te begaan is? 

Ondertussen haal ik mijn boodschapjes en bemerkt direct een verschil in mijn omgeving? Onopgemerkt dragen zestig procent van de andere klanten in de supermarkt een mondkapje. De persconferentie van gisteravond, heeft toch z’n stempel gedrukt en had een grotere impact, dan ik van tevoren had verwacht. Zijn zij dan niet, net als ik, huiverig voor de gifstoffen die wij met elke ademhaling uitademen? Zo’n overkapping gevuld met dooie lucht, kan toch nooit gezond zijn?

Angstvallig wacht ik het moment af, dat ik tegen mijn wil in, gedwongen word een vochtig ademlapje voor mijn gelaat te binden en terug geforceerd word in het gareel van onze maatschappij.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "1 Volk, 1 Mondkap"

© An Schob

In elke boekenwinkel: