clusteruitgeverij
Optie D.: Je boek uitgeven als E-boek

SCHRIJVERSPUNT CLUSTERUITGEVERIJ


Elk jaar verdubbelt de omzet van e-boek en daarin liggen de kansen voor nog onbekend schrijftalent. Met een e-boek bereik je veel potentiële lezers en ben je niet afhankelijk van de traditionele boekhandel. Ook de drukker kun je overslaan. De bomen op onze planeet zijn je dankbaar.

eboekclusterVoor een e-boek is een apart ISBN-nummer vereist. Als status kun je aan het ISBN nummer ePub met watermerk verbinden. Dan voegt het CB aan elk verkocht e-boek de naam van de besteller toe. Vanaf dat moment is dus te herleiden wie de eerste was die het aanschafte. Het watermerk is niet voor 100 procent waterdicht, maar het weerhoudt kwaadwillenden om het risico van vervolging te lopen.

Voorwaarde voor een succesvol e-boek is een lage verkoopprijs. Wij adviseren de prijs van een e-boek beduidend lager te maken dan het fysieke boek. De vaste boekenprijs is voor e-boek niet van toepassing, dus kun je de prijs aanpassen als de schare lezers zo is gegroeid dat de mond-tot-mondreclame voortsnelt. Kluun deed dat ook zo.

Als auteur heb je bewust de keuze gemaakt om je e-boek in eigen beheer uit te geven. Het uitgeven van je e-boek in eigen beheer vraagt een beperkte inspanning en geeft veel voldoening. Voordeel is dat je jouw boek ook echt op de door jou gewenste manier kunt uitgeven. Daarnaast is de winst, bij verkoop van je e-boek, ook volledig voor jezelf. De gemaakte kosten verdien je op die manier dan ook het snelst terug.

Elke auteur heeft er belang bij dat zijn of haar e-boek op zo veel mogelijk verkooppunten te koop is. Aansluiting bij het CB is dan onontbeerlijk om een e-boek te verkopen via de aangesloten boekhandels. 

Voor de gemiddelde zelf uitgevende auteur en kleine uitgever vormen de hoge aansluitkosten bij het CB een stevige drempel en vrijwel niet op te brengen. Maar met die kosten ben je er nog niet. Bij een zelfstandige aansluiting heb je verder ook nog eens te maken met de logistieke en administratieve handelingen en kosten van het CB. Het beheer hiervan is voor de gemiddelde leek bijna niet te doen. Dus maar niet doen? Onzin natuurlijk. Wij zorgen voor een probleemloos alternatief.

Wat zijn de voordelen van Schrijverspunt Clusteruitgeverij?

Deelname aan Schrijverspunt Clusteruitgeverij is uitermate aantrekkelijk voor auteurs die in eigen beheer uitgeven! Wij zorgen dat je e-boek voor verkoop beschikbaar is bij alle bij het CB aangesloten boekwinkels. Verder hebben we met verschillende aanbieders van e-boeken (Google Play, Itunes, Kobe, Bliyoo, Managementbook, Amazon.com, etc) een overeenkomst zodat jouw e-boek daar ook te koop en/of te huur is. Daarnaast beheren we voor jou de ingewikkelde administratieve- en logistieke handelingen en kosten van het CB. Je behoudt zelf de uitgeef- en auteursrechten en bent volledig vrij in de keuze van o.a. verkoopprijs, opmaak en promotie van het boek. Dat allemaal zonder jarenlange contracten en tegen een erg laag tarief.

Lees verder bij DEELNAME


De eerste stap om gebruik te maken van deze mogelijkheid is je aanmelden als deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij.

Zijn zaken je niet duidelijk of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op dan helpen we je verder!