F Deelname uitgevers aan Schrijverspunt Clusteruitgeverij

SCHRIJVERSPUNT CLUSTERUITGEVERIJ VOOR UITGEVERS


Als uitgever wil je dat de door jou uitgebrachte boeken natuurlijk op zoveel mogelijk verkooppunten te koop zijn. Aansluiting bij het CB is onontbeerlijk om boeken te verkopen via de meer dan 2500 boekhandels in Nederland en België. Niet alleen bij Bol.com, maar natuurlijk ook bij alle lokale boekwinkels en bijv. Ako, Bruna en Cosmox. Daarnaast ontkom je er bijna niet aan om een titel ook als e-boek uit te geven en behalve bij de reguliere online boekwinkels liefst ook te koop aanbieden bij bijv. Kobo, Apple, Google Play, Amazone, etc.
Voor de gemiddelde (kleine) uitgever vormen de hoge aansluitkosten bij het CB een stevige drempel en vrijwel niet op te brengen. Maar met die kosten ben je er nog niet. Bij een zelfstandige aansluiting heb je verder ook nog eens te maken met de logistieke en administratieve handelingen en kosten van het CB. Het beheer hiervan is bijna niet te doen en erg arbeidsintensief. Dus maar niet doen? Onzin natuurlijk. Wij zorgen voor een probleemloos alternatief.

Wat zijn de voordelen van Schrijverspunt Clusteruitgeverij?

Deelname aan Schrijverspunt Clusteruitgeverij is uitermate aantrekkelijk voor uitgevers! Wij zorgen dat een boek voor verkoop beschikbaar is bij alle bij het CB aangesloten boekwinkels. Verder hebben we met verschillende aanbieders van e-boeken (Google Play, Itunes, Kobe, Managementbook, Amazon.com, etc) een overeenkomst zodat een e-boek daar ook te koop en/of te huur is. Daarnaast beheren we de ingewikkelde administratieve- en logistieke handelingen en kosten van het CB. Als uitgever behoud je zelf de uitgeef- en auteursrechten en ben je volledig vrij in de keuze van o.a. verkoopprijs, druk, opmaak, promotie van het boek en vanzelfsprekend de te gebruiken uitgeversnaam. Dat allemaal zonder jarenlange contracten en tegen erg lage tarieven.

We streven naar maatwerk. In feite is elke vorm van samenwerking mogelijk als deelnemende uitgever van Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Maar bekijk eerst nog eens ons overzicht met de belangrijkste voordelen en onze basismogelijkheden met tarieven en voorwaarden.

Ben je uitgever en heb je belangstelling om gebruik te maken van deze mogelijkheid? Neem gerust contact met ons op voor verdere afstemming.
Lees verder bij Voordelen

DE VOORDELEN


De voordelen van deelname, als uitgever, aan Schrijverspunt Clusteruitgeverij zijn legio, maar we benoemen de belangrijkste:

 • Wij zorgen dat een fysiek en/of een e-boek voor verkoop beschikbaar is bij alle bij het CB aangesloten boekwinkels. Dat doen we snel en zorgvuldig. Daarbij is het mogelijk om zelf zorg te dragen voor de druk van een fysiek boek en/of gebruik te maken van onze Printing on Demand mogelijkheid. En op flexibele basis. Stopzetten van de verkoop van een titel is na minimaal zes maanden al mogelijk.
 • Wij zorgen dat een e-boek voor verkoop en/of verhuur beschikbaar is bij online boekwinkels waar we een overeenkomst mee hebben afgesloten (Google Play, Itunes, Kobe, Managementboek, Amazon.com, Bibliotheek.nl, etc).
 • We beheren de ingewikkelde administratieve- en logistieke handelingen en kosten van het CB en mogelijke derden. Als uitgever behoudt je zelf de uitgeef- en auteursrechten en bent volledig vrij in de keuze van o.a. verkoopprijs, druk, opmaak, promotie van het boek en vanzelfsprekend de te gebruiken uitgeversnaam.
 • Schrijverspunt Clusteruitgeverij werkt met O-boeken en dan is een boekhandelskorting van 30% mogelijk Een aantal boekverkopers, als Bol.com, vragen echter een hogere korting!. Maar veelal toch een  voordeel van 12% per verkocht boek! Uitgifte als A-boek of anderssoortig is vanzelfsprekend ook mogelijk.
 • Als deelnemende uitgever ontvang je maandelijks een creditnota, uitgewerkt op titel, over de verkoopresultaten.
 • Schrijverspunt Clusteruitgeverij zorgt maandelijks voor controles op onregelmatigheden in de facturen van het CB, correcties worden meestal voor je geregeld.
 • Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij ontvang je automatisch een waarschuwing als een van je titels aandacht vraagt (te lage voorraad e.d.).
 • Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij is inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet noodzakelijk.
 • Deelnemers betalen een vaste vergoeding per maand, per titel om gebruik te maken van onze dienstverlening. Geen verrassingen. Als uitgever ontvang je per verkocht boek de verkoopprijs (excl BTW) minus boekhandelskorting en minus verkoopkosten van het CB (15%). Op een e-Boek is het  21% Btw tarief van toepassing. Verder heb je te maken met de downloadkosten van het CB en de e-boekhandelskorting. Voor Bol.com geldt een marge van 42 procent. Voor Kobo 45 procent en de overige aanbieders van e-Boek, inclusief de Apple iBookstore geldt 30 procent.
 • Als deelnemende uitgever is het mogelijk, op onderdelen in het uitgeefproces, bij (tijdelijk) ontbreken van capaciteit en/of kennis ondersteuning te vragen en te krijgen van Schrijverspunt Clusteruitgeverij. We doelen dan op zaken als conversie naar epub, coverontwerp, opmaak binnenwerk, tekstredactie, aanvraag ISBN, etc. Dat maakt je als uitgever, zonder investering of risico, flexibeler.
 • 1 op 1 doorbelasting van de niet-verkoopgerelateerde kosten, w.o. inslagkosten, opslagkosten, kosten informatie, bestelmedia, en verslaglegging
 • De deelnametarieven voor uitgevers nemen nadrukkelijk af bij toename van het aantal titels. Daarnaast hebben we de deelnamekosten de afgelopen jaren, wegens succes, elke keer verder kunnen verlagen.
 • Deelnemende uitgevers kunnen gebruik maken van de vele verdere en vaak gratis mogelijkheden van Schrijverspunt Clusteruitgeverij
 • Het team van Schrijverspunt is beschikbaar voor raad en daad.
Ben je uitgever en heb je belangstelling om gebruik te maken van deze mogelijkheid? Neem gerust contact met ons op voor verdere afstemming.


TARIEVEN


Vaste maandelijkse deelnamekosten:   Kosten per verkocht exemplaar:
 • 1e titel € 10.00
 • 2-5 titels: € 7.50 per titel extra.
 • 6-10 titels € 5,00 per titel extra.
 • > 10 titels € 2.50 per titel extra
 • > 40 titels : in overleg
 
 • De boekhandelskorting per verkocht exemplaar**.
 • 15% vergoeding voor de verkoopgerelateerde kosten CB (= publieksprijs, excl. btw) per verkocht exemplaar.
 • De korting aan de eboekhandel; Bol.com 42%, Kobo 45%, Apple iBookstore en de overige aanbieders in de BeNeLux 30%
 • De downloadkosten à € 0,392 per verkocht e-boek.
Variabele kosten voor rekening van Schrijverspunt Clusteruitgeverij:
 • Inslagkosten tot en met 100 exemplaren per titel.
 • De maandelijkse opslagkosten tot en met 30 exemplaren per titel.
 • De titelinformatiekosten; bestelmedia en verslaglegging (on)leverbare titels.
 • De vaste kosten voor aansluiting van een fysiek boek bij het CB.
 • De aanmelding en verwerking van een correct aangeleverde e-pub naar e-pub met digitaal watermerk, dat door alle marktpartijen wordt geaccepteerd
Variabele kosten voor rekening van uitgever: (in zoverre van toepassing)
 • De opslagkosten vanaf 31 exemplaren per titel per maand. (dus alleen als je meer dan 30 exemplaren opslaat)
 • De uitslagkosten en transportkosten van voorraadverplaatsingen (exemplaren bestemd voor eigen directe verkoop, etc).
 • De inslagkosten boven 100 exemplaren per titel.
 • Alle, in opdracht van de uitgever, overeengekomen taken alsmede onvoorziene kosten (b.v. als barcode niet door het CB gelezen kan worden)
 • 1 op 1 doorbelasting van de niet-verkoopgerelateerde kosten
Contractduur en Opzegtermijn:   Creditering:
 • Minimale zes maanden per titel
 • Opzegtermijn per titel na zes maanden:  maand.
 • Betaling per kwartaal.
 
 • Voor creditering van de omzet volgen wij de betalingstermijn (60 dagen na afloop verkoopmaand) van het CB.
 • Maandelijks verstrekken wij een creditnota.
Bij de doorberekening van de kosten van het CB volgen wij de actuele tarieven van het CB. 
Schrijverspunt Clusteruitgeverij werkt met O-boeken en dan is een boekhandelskorting van 30% mogelijk Een aantal boekverkopers, als Bol.com, vragen echter een hogere korting!. Maar veelal toch een  voordeel van 12% per verkocht boek! Uitgifte als A-boek of anderssoortig is vanzelfsprekend ook mogelijk.

Op onze overeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW
Ben je uitgever en heb je belangstelling om gebruik te maken van deze mogelijkheid? Neem gerust contact met ons op voor verdere afstemming.


VRAGEN & ONDERSTEUNING


Klik svp op de gezochte vraag


Mijn boek heeft nog geen ISBN


Bij stap 1. (zie werkwijze) kun je aangeven of je zelf voor een ISBN zorgt of ons de opdracht geeft dat te regelen (de eenmalige kosten hiervoor bedragen € 12.50).

Ik ben al deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij


Dan hoef je je niet meer aan te melden als deelnemer en kun je (eerst inloggen) gebruik maken van onze diensten. Bij elke volgende titel die je uitgeeft via ons is de maandelijkse bijdrage fors lager.  Kijk maar eens bij Tarieven. 

-Ik heb behoefte aan aanvullende ondersteuning om mijn boek uit te kunnen geven!


Dat is op vrijwel elk moment mogelijk indien je dat wenst. Of het nu gaat om het ontwerpen van een cover, tekstredactie, opmaak van je boek, ondersteuning bij de promotie, etc. Daarnaast staat het team Schrijverspunt Clusteruitgeverij klaar om vragen te beantwoorden.

Kan ik mij aansluiten zonder BTW nummer of aansluiting KvK?


Ja, dat is geen probleem. Ook een registratie bij de Kamer van Koophandel is niet vereist. Wellicht is het wel te overwegen om als auteur jezelf als ondernemer te zien. Het heeft zo zijn belastingvoordeel. 

Wordt Schrijverspunt Clusteruitgeverij vertegenwoordiger van mijn boek?


Bij uitgeven in eigen beheer vertegenwoordigt Schrijverspunt Clusteruitgever jouw (e)boek bij het CB en andere contractpartners als Apple, Google Play en dergelijke. De uitgeefrechten blijven bij de auteur of de deelnemende uitgever. Als wij je boek uitgeven hebben we afspraken gemaakt over de uitgeefrechten.

Wat is het voordeel van Schrijverspunt Clusteruitgeverij t.o.v. andere clusteruitgeverijen?


Wij bieden overzichtelijke voorwaarden en (erg) lage deelnametarieven. Verder werken wij met O(overige) boeken en daardoor betaal je voor fysieke boeken, m.u.v. een aantal boekwinkels, niet 42 maar 30 procent boekhandelskorting, terwijl dat voor de beschikbaarheid geen invloed heeft. We zorgen dat je boek beschikbaar komt bij alle 2500 boekwinkels en hebben daarnaast ook nog contracten met alle grote boekverkopers als Google Play, Itunes, Amazon.com, Kobo, Management boek, bibliotheek.nl etc. Daarnaast bieden wij volop gelegenheid voor e-Boek. We zorgen niet alleen dat je boek beschikbaar is voor verkoop, maar b.v. ook voor verhuur. Door de combinatie met schrijverspunt.nl en lezerspunt.nl bieden wij promotie door boekrecensies en andere mogelijkheden om je (e)boeken bekendheid te geven.

Een aansluiting bij CB Compact of een deelname bij onze Clusteruitgeverij?


Over de voordelen van deelname aan Schrijverspunt Clusteruitgeverij t.o.v. CB Compact kunnen we veel zeggen, maar we beperken ons tot de belangrijkste feiten:Bij CB Compact zijn O-boeken niet toegestaan. Dat betekent dat je je boeken moet omzetten naar A-boeken en daarmee zit je vast aan een minimale boekhandelkorting van 42%. Schrijverspunt Clusteruitgeverij werkt met O-boeken en dan is de standaard boekhandelkorting 30%. Het voordeel van 12% per verkocht boek is voor jou!

Als je wel A-boeken hebt, dan zijn die vaste tarieven per boek die CB Compact hanteert hoger dan bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Voor een gewone levering van een A-boek betaal je geen uitslagkosten (die betaalt de boekhandel namelijk). De gemiddelde kosten per verkocht A-boek zijn dus meer dan de helft lager dan bij O-boeken.

Bij CB Compact bepaal je per geleverd exemplaar in Nederland € 1,250 en in Vlaanderen zelfs € 3,35! Uitgaande van een boekprijs van bv € 17.50 is dat voor Nederland 7,5% aan extra kosten en voor Vlaanderen zelfs 20%!! Samen met de boekhandelskorting en mogelijk andere kosten is dat een heel bedrag. En elke keer anders.

Een CB Compactaansluiting duurt maximaal 3 jaar, daarna moet je over naar een dure reguliere aansluiting. Voor die reguliere aansluiting betaal je een veelvoud van de deelnamekosten bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij.

Er zijn een hoop voorwaarden waaraan je moet voldoen om voor die CB Compact-tarieven in aanmerking te komen. En als je daar niet aan voldoet, betaal je allerlei extra kosten, of zelfs de reguliere CB tarieven! Je mag maximaal 3000 boeken totaal per jaar verkopen, en minimaal 30. Je mag maximaal 100 boeken per titel tegelijk inslaan (extra transportkosten) en in voorraad hebben.

Het vaste tarief van CB Compact lijkt alles te dekken, maar dat is niet helemaal zo. Niet gedekt zijn bijvoorbeeld retourkosten en vervoerskosten naar niet-aangesloten afnemers. Ook wordt zo'n vast tarief per exemplaar extra nadelig als je meerdere boeken tegelijk aan één afnemer verkoopt.

De werkzaamheden van CB Compact beperken zich tot distributie, opslag en verkoop van je boek. Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij gaan de activiteiten duidelijk verder. 

Schrijverspunt Clusteruitgeverij zorgt maandelijks voor controles op onregelmatigheden in de facturen van het CB, correcties worden meestal voor je geregeld. Bij CB Compact draag je zelf zorg voor de administratie en afwikkeling van zaken. Dat heeft ook andere nadelen. Zo ontvang je bv bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij automatisch een waarschuwing als een van je titels aandacht vraagt (te lage voorraad e.d.)

Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij is, na de overeengekomen termijn, per maand  opzegging mogelijk. CB Compact kent een opzegtermijn van een half jaar.

Met een eigen aansluiting dien je ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en te beschikken over een BTW-nummer. Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij is dat niet noodzakelijk.

Schrijverspunt Clusteruitgeverij is een auteursgerichte organisatie (ons moto is voor schrijvers door schrijvers). Als het moet zijn we 7 dagen per week beschikbaar voor persoonlijk overleg en afstemming.

Maak zelf uw keuze maar wees u bewust van bovenstaande feiten en doe er uw voordeel mee.

Waarom zijn jullie zo goedkoop en bieden toch zo'n uitgebreide dienstverlening?Schrijverspunt Clusteruitgeverij is een initiatief van Schrijverspunt. Schrijverspunt heeft als motto: Voor schrijvers, door schrijvers. Bij de schrijvers ligt dus ons primaire belang. Als clusteruitgeverij is in feite sprake van een collectieve inkoop bij het CB. Daardoor worden de kosten gedragen door alle deelnemers gezamenlijk waardoor een lager tarief mogelijk is. Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft een minimale overhead en huisvestingkosten en heeft scherpe afspraken met leveranciers. Vandaar onze lage prijzen en sterker nog sinds de oprichting hebben we de deelnamekosten

elk jaar verlaagd!

Ik ben een startende uitgever. Is een aansluiting bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij zinvol?


Ja, zeer zeker. Kleine uitgeverijen zijn je al voorgegaan. Met een clusteruitgeverij blijven de kosten beheersbaar en heb je geen last van alle administratieve handelingen met het CB.

Waarom geven jullie vrijwel alle prijzen exclusief BTW aan?


Voor de meeste berekeningen en verrekeningen van het CB, de boekhandel en mogelijke derden is een prijs exclusief BTW van toepassing. Voor de duidelijkheid volgen wij die lijn. Daarnaast hebben veel auteurs en uitgevers de mogelijkheid om de BTW in mindering te brengen. Verder zijn behalve Nederlandse auteurs ook veel Belgische auteurs deelnemer van onze clusteruitgeverij en dan is de Nederlandse BTW niet van toepassing. Bij facturen en creditnota's geven we duidelijk de BTW aan.

Verzorgt het CB ook distributie in Vlaanderen?Ja, jouw (e)boeken zijn ook in België verkrijgbaar. Daar gelden voor de boekhandel met betrekking tot het fysieke boek andere voorwaarden en tarieven. Is duurder, maar de kosten daarvan worden ondervangen door de gemiddelde logistieke- en administratieve kosten van de door ons door te berekenen kosten van het CB.


Hoe bereken ik de verkoopprijs bij een Fysiek boek?

Ons advies is altijd uit te gaan van exclusief btw. De publieksprijs, oftewel de vaste boekenprijs, deel je door 106 en dan maal 100. Vervolgens trek je daar 30 procent voor de boekhandelaar en 15 procent voor het CB af. Dan trek je de drukkosten per exemplaar af en dan weet je wat je er exclusief btw aan overhoudt. Dan weet je ook hoeveel boeken je moet verkopen om uit de kosten van deelname te komen.

Hoe bereken ik wat ik overhoud aan een e-boek?


Voor eBoeken geldt een BTW-tarief van 21 procent. Voor e-Boeken is de vaste boekenprijs niet van toepassing. Dus deel je de publieksprijs door 121 en dan maal 100. Minus € 0,392 per download voor het CB. Minus 42 procent indien verkocht via Bol.com. Minus 30 procent indien via anderen verkocht. Nu weet je wat je er aan overhoudt. Onze adviesverkoopprijs is € 4,95. Dan kom je bij Bol.com bij de e-Boeken tot € 5,= te staan.

Welke ondersteuning kan ik verwachten?


Naast de mogelijkheid om je boek bij 2500 boekwinkels voor verkoop beschikbaar te maken kunnen we op vrijwel elk onderdeel van het uitgeefproces ondersteuning bieden. Ons team beschikt zelf over de kennis, ervaring en vaardigheden of anders hebben we voldoende contacten om de juiste persoon of organisatie voor je te vinden.

Een paar voorbeelden waarin we je ook kunnen ondersteunen bij het uitgeven in eigen beheer:

 • Aanvraag ISBN
 • Barcode plaatsen
 • Ontwerp cover
 • Opmaak binnenwerk
 • Tekstredactie
 • Berekening rugdikte
 • Advisering mbt de verkoopprijs
 • etc.

We vragen hiervoor een bescheiden vergoeding. Deze is altijd vooraf bekend.

Verder zijn we beschikbaar voor raad en daad. Dat is zowel per e-mail als per telefoon mogelijk. Kijk hiervoor bij contact.

Deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij hebben een eigen account waarmee inloggen in het besloten gedeelte van de website mogelijk is.
In het besloten gedeelte van de website zijn o.a. de volgende zaken te vinden:
 • Elke deelnemer/imprint/auteur kan gebruik maken van een eigen auteursprofiel.
 • Handleidingen voor het verzenden van boeken, toesturen van het manuscript, keuze van de cover, etc.
 • Formulieren voor allerlei zaken.
 • Promotionele ondersteuning.
 • etc.


Wat is standaard en gratis?


standaard en gratis.

Voor deelnemers (uitgevers en/of auteurs) van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en voor auteurs waarvan Uitgever Schrijverspunt een boek uitgeeft doen we een aantal zaken standaard en gratis. Hieronder een beknopt overzicht. Daarnaast kun je, na eerst in te loggen, gebruik maken van de vele andere mogelijkheden die we je kunnen aanbieden.

check30 We zorgen dat je boek voor verkoop beschikbaar komt bij mer dan 2000 boekwinkels in Belgie en Nederland.
check30 We zorgen dat de cover en beschrijving van je (e-)boek beschikbaar zijn voor online boekenwinkels.
check30 We zorgen dat je (e-)boek te zien en te bewonderen is in de Boekenetalage van Schrijverspunt!
check30 We informeren de bij CB aangesloten boekwinkels over je (e-)boek!
check30 We zorgen dat je (e-)boek ook automatisch te koop bij is bij de Boekenpartners van Schrijverspunt!
check30 We zorgen dat je e-boek ook te koop is bij Ibookstore, Kobo, Bibliotheek.nl, Google Play, Amazon.com etc.
check30 Je krijgt een eigen uniek auteursprofiel op de website van Schrijverspunt. Maak er gebruik van!
check30 We zorgen dat de cover van je (e-)boek op diverse paginas van o.a. Schrijverspunt te zien is.
check30 Na inloggen heb je toegang tot de nodige tips voor het uitgeven en promoten van je boek.
check30 We promoten je (e-)boek via onze netwerken, met duizenden volgers, op Facebook, Twitter en Linkedin.
check30 Na inloggen kun je gebruik maken van praktische handleidingen en informatie.
check30 Je ontvangt, periodiek, een creditnota met informatie over de verkoopresultaten van je (e-)boek.
check30 Heb je een boektrailer? Je kunt de boektrailer gratis plaatsen in de Boektrailer rubriek van Schrijverspunt.
check30 Het team van Schrijverspunt Clusteruitgeverij is beschikbaar voor persoonlijke raad en daad.
check30 De Koninklijke Bibliotheek ontvangt je boek en daardoor opname in het Depot van Nederlandse Publicaties.
check30 Op de deelnemerspagina kun je de actuele voorraad en verkoopresultaten van je boek bekijken.
check30 Je kunt gebruik maken, na inloggen, van de optionele mogelijkheden van Schrijverspunt Clusteruitgeverij.
check30 Je krijgt korting in onze webshop.
check30 Desgewenst sturen we je boek naar het Biblion of melden we je boek aan voor een literatuurprijs.
check30 We voegen een promotiepagina voor je boek (Als Schrijverspunt de uitgever is) toe aan andere door ons uitgegeven boeken.
check30 Voor boeken waarvan Schrijverspunt de uitgever is houden we een win-actie op de sociale netwerken.
check30 Deelnemers kunnen gratis als auteur in de spotlight staan op Schrijverspunt.
check30 Deelnemers ontvangen een forse korting (tot 50%) bij het uitgeven van een volgend boek.
check30 Desgewenst bieden we je e-boek ook te huur aan bij de boekhandel (Iets anders dus dan de bibliotheek).
check30 Deelnemers kunnen gebruik maken van de vragenrubriek voor deelnemers.
check30 Deelnemers zijn tevens lid van Schrijverspunt en kunnen gebruik maken van alle (extra) mogelijkheden!

 Meer (gratis) mogelijkheden bekijken? Eerst even inloggen svp!


Zijn zaken je niet duidelijk of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op dan helpen we je verder!
Pin It

schrijversplekwelkom


Inloggen / Registreren / Persoonlijk menu

Je peroonlijk menu is na het inloggen zichtbaar!
   

Wegwijzer voor de website (Klik hier)

Klik op een van de mogelijkheden.

SCHRIJVERSPUNT

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Je kunt op onze website terecht voor nieuwtjes en tips over schrijven en uitgeven.

SCHRIJVEN EN SCHRIJVERS

Informatie over schrijven, boeken over schrijven, cursussen, etc. Ook als je kennis wilt maken met andere schrijvers.

LEZEN EN BOEKEN

Informatie over boeken met recensies, boekfragmenten, boektrailers etc. Boeken die binnenkort verschijnen. Onze boekenwinkel en Boekenpartners.

ZELF SCHRIJVEN

Je kunt online meedoen aan vele schrijfactiviteiten, o.a. verhalen, blogs, columns en/of gedichten toevoegen of deelnemen aan een van de schrijfwedstrijden.

PUBLICEREN VAN JE WERK

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken.

UITGEVEN MET SCHRIJVERSPUNT

Een boek in eigen beheer uitgeven is mogelijk bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Uitgever Schrijverspunt geeft jouw boek uit zonder kosten voor jou!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Uitgever Schrijverspunt

Veel plezier

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018