Meedoen voor leden is gratis!


BookBuster is een project van Schrijverspunt. In feite een schrijfwedstrijd met als dubbel doel (nog) minder bekende schrijvers een promotiekans te geven.

Het is de manier om aan anderen je schrijfwerk te vertonen. Dat is mogelijk door een lezenswaardige novelle van minimaal 25000 en maximaal 35000 woorden te schrijven. Is je novelle volgens de redactie van Schrijverspunt geschikt dan publiceren we het als e-boek. Het e-boek is vervolgens te koop in de boekenwinkel van Schrijverspunt en bij de Boekenpartners van Schrijverspunt.

In de volgende fase beoordelen we de populariteit van je verhaal. Dat doen we o.a. door te kijken naar de koopbelangstelling, mogelijke reacties en commentaren, reviews e.d. van het e-boek.

Blijkt er publieke belangstelling te bestaan dan geven we jouw verhaal gratis als BookBuster uit. Het verschijnt dan als fysiek boek met jouw verhaal (dus geen bundel) en is te koop bij de reguliere boekhandel in België en Nederland. Er zijn voor jou als deelnemer aan dit project geen kosten verbonden. Vanzelfsprekend behoud je de volledige auteursrechten en ontvang je 10% royalty over elk verkocht boek. En zo kan jouw verhaal binnenkort zomaar in de boekwinkel liggen!

Grijp deze kans en geef je visitekaartje af als schrijver!

 1. Werkwijze
 2. Voorwaarden
 3. Inzenden novelle

De werkwijze is eenvoudig:

 • Het lastige gedeelte... Schrijf een novelle van minimaal 25000 en maximaal 35000 woorden.
 • Stuur ons de novelle (in WORD) toe. Dat is mogelijk op deze pagina.
 • Stuur ons gelijktijdig ook een passende flaptekst/toelichting om bij het boek te plaatsen. Let op: een goede flaptekst is van groot belang. Een goede flaptekst is mede aanleiding om een boek te willen lezen!
 • De redactie van Schrijverspunt beoordeelt de ontvangen novelle.
 • Je ontvangt een reactie: We vinden de novelle (nog) niet geschikt of, dat heeft onze voorkeur, we vinden je novelle wel geschikt voor dit project.
 • We converteren het WORD document naar epub.
 • We bieden je novelle als e-boek te koop aan bij de boekenwinkel van Schrijverspunt en de Boekenpartners van Schrijverspunt voor de zeer aantrekkelijke prijs van € 2.50 per e-boek.
 • Je ontvangt een coupon om jouw eboek en alle andere eboeken van dit project gratis in onze webshop te downloaden.
 • Het is toegestaan het e-boek met je novelle te promoten.
 • Periodiek beoordelen we de belangstelling (verkoop, commentaren, social media, etc.) voor de beschikbare e-boeken.
 • E-boeken met een, volgens ons, bovengemiddelde score, qua belangstelling, geven we uit als Bookbuster.
 • Een BookBuster is een fysiek boek in A5 formaat met een vaste layout en prijs en is te koop bij de reguliere boekhandel in België en Nederland.
 • Voor elke verkochte en door jou geschreven BookBuster ontvang je een royalty van 10%!
 • Deelname aan dit project is gratis!
 • Kijk verder bij voorwaarden.
Meedoen is alleen mogelijk voor leden van Schrijverspunt (registreren is gratis!)

Het manuscript:

De novelle mag niet eerder zijn gepubliceerd. Jij, de inzender, bent de auteur en bezit alle auteursrechten. Het betreft een novelle van minimaal 25000 en maximaal 35000 woorden. In de keuze van het genre ben je vrij (geen poëzie). Gelijktijdig stuur je ons een uitnodigende flaptekst/toelichting bij je boek. Een goede flaptekst is van groot belang!

Inzending:
Door het inzenden van de novelle stem je in met de voorwaarden van dit project. De auteursrechten blijven te allen tijde bij jou maar je stemt in met de publicatie en promotie door Schrijverspunt. De door jou gewenste titel evenals jouw naam als auteur worden expliciet vermeld. Deelname aan dit project is gratis. We hanteren geen dealine voor deelname. Je kunt dus op elk moment inzenden.

Publicatie als e-boek:
We beoordelen je inzending op voldoende kwaliteit. Taalfouten stellen we niet op prijs. Zijn we van mening dat je novelle lezenswaardig is dan bieden we je novelle als e-boek te koop aan voor slechts € 2.50 (incl. BTW) per exemplaar in de webshop van Schrijverspunt en bij de Boekenpartners van Schrijverspunt. Inkomsten uit verkoop van het eboek worden gebruikt ter financiering van dit project. Het staat je vrij je e-boek te promoten en de verkoop te bevorderen. Je ontvangt een coupon (alleen voor persoonlijk gebruik) om jouw eboek en andere eboeken van dit project gratis in onze webshop te downloaden.

Belangstellingspeiling:
Periodiek kijken we naar de koopbelangstelling, mogelijke reacties en commentaren, reviews e.d. van het e-boek. Bij voldoende positieve belangstelling zal Schrijverspunt de novelle als fysiek boek te koop aanbieden in de serie BookBuster tegen een nog nader te bepalen verkoopprijs. Het verschijnt dan als fysiek boek en is te koop bij de reguliere boekhandel in België en Nederland. De uitgifte is zonder kosten voor jou.

Auteursrechten:
Ook bij de publicatie van het fysieke boek blijven de auteursrechten bij jou. Per verkocht boek ontvang je een royalty van 10% van de netto verkoopsprijs van de betreffende BookBuster. Als auteur bestaat de mogelijkheid exemplaren (min.10) van je boek voor eigen verspreiding en met een auteurskorting van 25-35% te bestellen.

Beëindiging:
Deelname aan dit project beëindigt automatisch en zonder noodzaak tot opzegging na een jaar na de eerste publicatie van de betreffende BookBuster. Verlenging is alleen met wederzijdse toestemming mogelijk.

Algemeen:
Daar waar dat hier niet expliciet is aangegeven of uitgesloten zijn de reguliere bedrijfsregels zoals te doen gebruikelijk voor auteurs waarvan Schrijverspunt een boek uitgeeft van toepassing.

Toesturen novelle voor Bookbuster

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Een eboek is een mooie manier om je werk en jezelf als auteur te promoten. Bij voldoende positieve reacties maak je serieus kans dat uitgever Schrijverspunt je novelle ook als fysiek boek uitgeeft. Promotie is dus geboden!

klikhier voor 10 tips om je eboek te promoten.

Actuele BookBusters

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap