Voor schrijvers, door schrijvers
BookBuster
Meedoen voor leden is gratis!

BookBuster is een project van Schrijverspunt. In feite een schrijfwedstrijd met als dubbel doel (nog) minder bekende schrijvers een promotiekans te geven.

Het is de manier om aan anderen je schrijfwerk te vertonen. Dat is mogelijk door een lezenswaardig verhaal van minimaal 25000  woorden te schrijven. Is je verhaal volgens de redactie van Schrijverspunt geschikt dan publiceren we het als e-boek. Het e-boek is vervolgens te koop in de boekenwinkel van Schrijverspunt, LekkerBoek.nl, Hollandspul.nl, Boekpunt.com en Lezerspunt.nl (de Boekenpartners van Schrijverspunt).

In de volgende fase beoordelen we de populariteit van je verhaal. Dat doen we o.a. door te kijken naar de koopbelangstelling, mogelijke reacties en commentaren, reviews e.d. van het e-boek.

Blijkt er publieke belangstelling te bestaan dan geven we jouw verhaal gratis als BookBuster uit. Het verschijnt dan als fysiek boek met jouw verhaal (dus geen bundel) en is te koop bij de reguliere boekhandel in België en Nederland. Er zijn voor jou als deelnemer aan dit project geen kosten verbonden. Vanzelfsprekend behoud je de volledige auteursrechten en ontvang je 10% royalty over elk verkocht fysiek boek. En zo kan jouw verhaal binnenkort zomaar in de boekwinkel liggen!

Grijp deze kans en geef je visitekaartje af als schrijver!

 • Werkwijze

  De werkwijze is eenvoudig:

  • Het lastige gedeelte... Schrijf een verhaal van minimaal 25000 woorden.
  • Stuur ons het verhaal/manusript (in WORD) toe. Dat is mogelijk op deze pagina.
  • Stuur ons gelijktijdig ook een passende flaptekst/toelichting om bij het boek te plaatsen. Let op: een goede flaptekst is van groot belang. Een goede flaptekst is mede aanleiding om een boek te willen lezen!
  • De redactie van Schrijverspunt beoordeelt het ontvangen manuscript.
  • Je ontvangt een reactie: We vinden het verhaal (nog) niet geschikt of, dat heeft onze voorkeur, we vinden je verhaal wel geschikt voor dit project.
  • We converteren het WORD document naar epub.
  • We bieden je verhaal als e-boek te koop aan bij de boekenwinkel van Schrijverspunt en de Boekenpartners van Schrijverspunt voor de zeer aantrekkelijke prijs van € 2.50 per e-boek.
  • Je ontvangt een coupon om jouw e-boek en alle andere e-boeken gratis in onze webshop te downloaden.
  • Het is toegestaan het e-boek met jouw verhaal te promoten.
  • Periodiek beoordelen we de belangstelling (verkoop, commentaren, social media, etc.) voor de beschikbare e-boeken.
  • E-boeken met een, volgens ons, bovengemiddelde score, qua belangstelling, geven we uit als fysiek boek.
  • Een fysiek boek is, als paperback, te koop bij de reguliere boekhandel in België en Nederland. We zorgen voor een ISBN en je kunt een voorstel doen voor de cover.
  • Voor elke verkocht fysiek boek ontvang je een royalty van 10%!
  • Deelname aan dit project is gratis!
  • Kijk verder bij voorwaarden.
 • Voorwaarden

  Meedoen is alleen mogelijk voor leden van Schrijverspunt (registreren is gratis!)

  Het manuscript:

  Het verhaal
  mag niet eerder zijn gepubliceerd. Jij, de inzender, bent de auteur en bezit alle auteursrechten. Het betreft een verhaal van minimaal 25000 woorden. In de keuze van het genre ben je vrij (geen poëzie). Gelijktijdig stuur je ons een uitnodigende flaptekst/toelichting bij je boek. Een goede flaptekst is van groot belang!

  Inzending:
  Door het inzenden van je verhaal stem je in met de voorwaarden van dit project. De auteursrechten blijven te allen tijde bij jou maar je stemt in met de publicatie en promotie door Schrijverspunt. De door jou gewenste titel evenals jouw naam als auteur worden expliciet vermeld. Deelname aan dit project is gratis. We hanteren geen deadline voor deelname. Je kunt dus op elk moment inzenden.

  Publicatie als e-boek:
  We beoordelen je inzending op voldoende kwaliteit. Taalfouten stellen we niet op prijs. Zijn we van mening dat je verhaal lezenswaardig is dan bieden we je verhaal als e-boek te koop aan voor slechts € 2.50 (incl. BTW) per exemplaar in de webshop van Schrijverspunt en bij de Boekenpartners van Schrijverspunt. Inkomsten uit verkoop van het e-boek worden gebruikt ter financiering van dit project. Het staat je vrij je e-boek te promoten en de verkoop te bevorderen. Je ontvangt een coupon (alleen voor persoonlijk gebruik) om jouw e-boek en andere e-boeken van dit project gratis in onze webshop te downloaden.

  Belangstellingspeiling:
  Periodiek kijken we naar de koopbelangstelling, mogelijke reacties en commentaren, reviews e.d. van het e-boek. Bij voldoende positieve belangstelling zal Schrijverspunt je manuscript als fysiek boek te koop aanbieden tegen een nog nader te bepalen verkoopprijs. Het verschijnt dan als fysiek boek en is te koop bij de reguliere boekhandel in België en Nederland. De uitgifte is zonder kosten voor jou.

  Auteursrechten:
  Ook bij de publicatie van het fysieke boek blijven de auteursrechten bij jou. Per verkocht fysiek boek ontvang je een royalty van 10% van de netto verkoopsprijs. Als auteur bestaat de mogelijkheid exemplaren van je boek voor eigen verspreiding en met een auteurskorting van 25-35% te bestellen.

  Beëindiging:
  Deelname aan dit project beëindigt automatisch en zonder noodzaak tot opzegging na een jaar na de eerste publicatie van de betreffende BookBuster. Verlenging is alleen met wederzijdse toestemming mogelijk.

  Algemeen:
  Daar waar dat hier niet expliciet is aangegeven of uitgesloten zijn de reguliere bedrijfsregels zoals te doen gebruikelijk voor auteurs waarvan Schrijverspunt een boek uitgeeft van toepassing.

 • INZENDEN VERHAAL

  Toesturen manuscript voor Bookbuster

  Ongeldige invoer

  Ongeldige invoer

  Ongeldige invoer

  Ongeldige invoer

  Ongeldige invoer

  Ongeldige invoer

  Ongeldige invoer

  Ongeldige invoer

Een e-boek is een mooie manier om je werk en jezelf als auteur te promoten. Bij voldoende positieve reacties maak je serieus kans dat uitgever Schrijverspunt je manuscript als fysiek boek (met ISBN en een unieke cover) gratis uitgeeft. Promotie is dus geboden!

Dit artikel delen?