Boekrecensies

Zelf een recensie toevoegen voor deze rubriek?

Je bent lid van Schrijverspunt, leest veel en schrijft met plezier een lezenswaardige recensie? Dan is het mogelijk om een recensie van een, door jou gelezen,  (e-) boek naar eigen keuze op Schrijverspunt te plaatsen.

Een recensie toevoegen?om een recensie toe te voegen! Wel eerst inloggen.

Een recensie voor je boek door een beschikbare recensent?

Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van een boek. Daarom kunnen leden bij Schrijverspunt een eigen boek laten recenseren door een recensent. De recensenten willen lezers op een prettig leesbare manier informeren. Zij maken duidelijk of zij enthousiast zijn over een boek, of de schrijfstijl logisch en/of prettig leesbaar is en voor welke doelgroep het boek bestemd is. Voor alle duidelijkheid: de recensenten  zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie.

Schrijverspunt werkt samen met een aantal recensenten, die met enige regelmaat een recensie schrijven. Via de Schrijversplek, door een bericht te sturen, kun je zelf contact opnemen met een van deze recensenten. Wil de recensent je boek recenseren dan kun je bv afspraken maken over het toesturen van een recensie exemplaar. De kosten hiervan zijn voor rekening van de aanvrager. Schrijverspunt zal de recensie niet redigeren of inhoudelijk beinvloeden. De recensent bepaalt zelf de inhoud en beoordeling.

klikhierdonker om contact te leggen met een van de recensenten.


Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van eengratis40 boek. Je kunt hier de nodige recensies lezen. Leden van Schrijverspunt kunnen hier zelf een recensie toevoegen. Daarnaast kunnen leden een zelf geschreven boek door een recensent laten recenseren.
Voor alle duidelijkheid: de recensenten zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie. Schrijverspunt is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier geplaatste recensies!

Nachtval - Bas Kock


Langzaam versterkt de duisternis haar greep op de wereld. Wordt het veroorzaakt door het handelen van de hoofdpersonen? Zijn er andere oorzaken?
Bortak, bijgenaamd Brenger van de Dood, heeft langzaam genoeg van het vechten maar zijn pupil Jalt zet een streep door dat voornemen. Prinses Guinève komt er achter dat er meer is dan het paleisleven, Faya heeft geen andere keus dan vluchten voor haar leven, Hera Goud wordt verliefd op rebellenleider Raymond Voss… Maar ondertussen brandt het dorp Akkerstee, is het land in een bloedige burgeroorlog verwikkeld, strijden de hoeders voor de religieuze alleenheerschappij van hun God Pagan en probeert het Genootschap der Hailarea de wereld te redden met hun kennis.

De diverse verhaallijnen worden tot een sterk geheel verweven dat getuigt van een uitmuntende schrijfstijl die, ondanks dat het fantasy is, als een realistisch samenspel wordt uitgerold.
De personages zijn zo levendig dat je hun emoties moeiteloos kunt meevoelen. De wereld met zijn geschiedenis, volken, talen en land worden perfect uitgewerkt. Alle ingrediënten zijn in hun juiste verhouding gemengd tot een goed gepresenteerd geheel dat niet misstaat naast grote fantasy schrijvers.
Als het een diner was, kreeg het van mij een Michelinster.

Dit is het eerste deel van de Emperium trilogie. Het tweede deel verschijnt in 2017, getiteld Duisterdag.
Beoordeling:
ster ster ster ster ster


ISBN: 978-94-91300-
Uitgever: Celtica Publishing
Uitgave: Paperback
Verkoopprijs: € 20,=
Dit artikel delen?
Pin It
Ook gek op korte verhalen?
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018