Wees welkom...
Rijmen en dichten
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Doe mee aan onze wensactie in december
Maak kans op een boekenpakket!
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Boekrecensies

Zelf een recensie toevoegen voor deze rubriek?

Je bent lid van Schrijverspunt, leest veel en schrijft met plezier een lezenswaardige recensie? Dan is het mogelijk om een recensie van een, door jou gelezen,  (e-) boek naar eigen keuze op Schrijverspunt te plaatsen.

Een recensie toevoegen?om een recensie toe te voegen! Wel eerst inloggen.


Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van eengratis40 boek. Je kunt hier de nodige recensies lezen. Leden van Schrijverspunt kunnen hier zelf een recensie toevoegen. Voor alle duidelijkheid: de recensenten zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie. Schrijverspunt is  niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier geplaatste recensies!

Nachtval - Bas Kock

Nachtval

Langzaam versterkt de duisternis haar greep op de wereld. Wordt het veroorzaakt door het handelen van de hoofdpersonen? Zijn er andere oorzaken?
Bortak, bijgenaamd Brenger van de Dood, heeft langzaam genoeg van het vechten maar zijn pupil Jalt zet een streep door dat voornemen. Prinses Guinève komt er achter dat er meer is dan het paleisleven, Faya heeft geen andere keus dan vluchten voor haar leven, Hera Goud wordt verliefd op rebellenleider Raymond Voss… Maar ondertussen brandt het dorp Akkerstee, is het land in een bloedige burgeroorlog verwikkeld, strijden de hoeders voor de religieuze alleenheerschappij van hun God Pagan en probeert het Genootschap der Hailarea de wereld te redden met hun kennis.

De diverse verhaallijnen worden tot een sterk geheel verweven dat getuigt van een uitmuntende schrijfstijl die, ondanks dat het fantasy is, als een realistisch samenspel wordt uitgerold.
De personages zijn zo levendig dat je hun emoties moeiteloos kunt meevoelen. De wereld met zijn geschiedenis, volken, talen en land worden perfect uitgewerkt. Alle ingrediënten zijn in hun juiste verhouding gemengd tot een goed gepresenteerd geheel dat niet misstaat naast grote fantasy schrijvers.
Als het een diner was, kreeg het van mij een Michelinster.

Dit is het eerste deel van de Emperium trilogie. Het tweede deel verschijnt in 2017, getiteld Duisterdag.
Beoordeling:
ster ster ster ster ster


ISBN: 978-94-91300-
Uitgever: Celtica Publishing
Uitgave: Paperback
Verkoopprijs: € 20,=
Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018
https://www.lekkerboek.nl/