Voor schrijvers door schrijvers
Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
De herfst is begonnen!
Weer tijd voor van alles....
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Je boek te koop in alle boekenwinkels
Voor € 7.50 per maand
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Boekrecensies

Zelf een recensie toevoegen voor deze rubriek?

Je bent lid van Schrijverspunt, leest veel en schrijft met plezier een lezenswaardige recensie? Dan is het mogelijk om een recensie van een, door jou gelezen,  (e-) boek naar eigen keuze op Schrijverspunt te plaatsen.

Een recensie toevoegen?om een recensie toe te voegen! Wel eerst inloggen.


Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van eengratis40 boek. Je kunt hier de nodige recensies lezen. Leden van Schrijverspunt kunnen hier zelf een recensie toevoegen. Voor alle duidelijkheid: de recensenten zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie. Schrijverspunt is  niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier geplaatste recensies!

EerstelichtHayley is een jonge meid die gedwongen moet verhuizen met haar moeder mee. Ze gaan in een grote stad wonen, bij haar moeders nieuwe vriend. Hij heeft een zoon Jason en Hayley kan absoluut niet met hem overweg. Hij is een van de populaire jongens, zij is een niemand. Haar leven op haar nieuwe school is dan ook vanaf de eerste dag al een grote ramp. Ze is nogal een kluns, dus er gaat van alles mis.

Van het ene moment op het andere verandert haar ongeluk en gebeuren er dingen die ze niet kan verklaren. Er gebeuren nare dingen, maar ook dingen die ze niet voor mogelijk had gehouden! Jongens vallen ineens voor haar, terwijl dat nog nooit gebeurt is. Ze ontmoet iemand die haar kan vertellen wat de oorzaak van deze gebeurtenissen is. Maar ze is gelukkig en ze wil er niets van weten! Toch voelt ze dat er iets niet goed is. Kan Hayley dit de baas?


Hayley heeft best veel zelfspot. Toch herken je iets van jezelf in haar. Ze zegt dingen tegen zichzelf:
"Ik heb soms het gevoel dat mijn gedachten continue met elkaar in gevecht zijn. Alsof er op mijn ene schouder een engeltje zit, en op de andere een"uivel, steeds met elkaar in tweestrijd."

Dit is zo herkenbaar, voor elke tiener. En voor elke vrouw die zich haar tienerjaren herinnert!
De dromenvanger voor op het boek is echt een prachtige cover. Indianen komen ook in het verhaal voor. Het zit echt goed in elkaar. Leest snel en makkelijk. Korte hoofdstukken. Een heerlijke Young Adult gemixt met fantasy. Of is het meer een legende die uit komt? Mijn gevoel zit er tussen in.
Dit schrijversduo beloofd wat voor de toekomst! Ilmy staat voor Ilse en Emmy Bink. Twee zussen die samen schrijven. Ik kan niet wachten op het volgende verhaal over Hayley. Dit smaakt zeker naar meer.
Het boek krijgt van mij dan ook 4 sterren (van de 5)

Titel: Eerste Licht
Auteur: Ilmy Bink
Uitgeverij: Boekscout

Natasja Jenninga / Recensente Schrijverspunt

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018