recensiekop938x200

eerstelichtHayley is een jonge meid die gedwongen moet verhuizen met haar moeder mee. Ze gaan in een grote stad wonen, bij haar moeders nieuwe vriend. Hij heeft een zoon Jason en Hayley kan absoluut niet met hem overweg. Hij is een van de populaire jongens, zij is een niemand. Haar leven op haar nieuwe school is dan ook vanaf de eerste dag al een grote ramp. Ze is nogal een kluns, dus er gaat van alles mis.

Van het ene moment op het andere verandert haar ongeluk en gebeuren er dingen die ze niet kan verklaren. Er gebeuren nare dingen, maar ook dingen die ze niet voor mogelijk had gehouden! Jongens vallen ineens voor haar, terwijl dat nog nooit gebeurt is. Ze ontmoet iemand die haar kan vertellen wat de oorzaak van deze gebeurtenissen is. Maar ze is gelukkig en ze wil er niets van weten! Toch voelt ze dat er iets niet goed is. Kan Hayley dit de baas?


Hayley heeft best veel zelfspot. Toch herken je iets van jezelf in haar. Ze zegt dingen tegen zichzelf:
"Ik heb soms het gevoel dat mijn gedachten continue met elkaar in gevecht zijn. Alsof er op mijn ene schouder een engeltje zit, en op de andere een"uivel, steeds met elkaar in tweestrijd."

Dit is zo herkenbaar, voor elke tiener. En voor elke vrouw die zich haar tienerjaren herinnert!
De dromenvanger voor op het boek is echt een prachtige cover. Indianen komen ook in het verhaal voor. Het zit echt goed in elkaar. Leest snel en makkelijk. Korte hoofdstukken. Een heerlijke Young Adult gemixt met fantasy. Of is het meer een legende die uit komt? Mijn gevoel zit er tussen in.
Dit schrijversduo beloofd wat voor de toekomst! Ilmy staat voor Ilse en Emmy Bink. Twee zussen die samen schrijven. Ik kan niet wachten op het volgende verhaal over Hayley. Dit smaakt zeker naar meer.
Het boek krijgt van mij dan ook 4 sterren (van de 5)

Titel: Eerste Licht
Auteur: Ilmy Bink
Uitgeverij: Boekscout

Natasja Jenninga / Recensente Schrijverspunt

Pin It
Nieuwe leden:

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Webshop Schrijverspunt

Hierklikken120

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Hierklikken120

Uitgever Schrijverspunt

Hierklikken120
Lid worden?
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.