Boekrecensies

Zelf een recensie toevoegen voor deze rubriek?

Je bent lid van Schrijverspunt, leest veel en schrijft met plezier een lezenswaardige recensie? Dan is het mogelijk om een recensie van een, door jou gelezen,  (e-) boek naar eigen keuze op Schrijverspunt te plaatsen.

Een recensie toevoegen?om een recensie toe te voegen! Wel eerst inloggen.

Een recensie voor je boek door een beschikbare recensent?

Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van een boek. Daarom kunnen leden bij Schrijverspunt een eigen boek laten recenseren door een recensent. De recensenten willen lezers op een prettig leesbare manier informeren. Zij maken duidelijk of zij enthousiast zijn over een boek, of de schrijfstijl logisch en/of prettig leesbaar is en voor welke doelgroep het boek bestemd is. Voor alle duidelijkheid: de recensenten  zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie.

Schrijverspunt werkt samen met een aantal recensenten, die met enige regelmaat een recensie schrijven. Via de Schrijversplek, door een bericht te sturen, kun je zelf contact opnemen met een van deze recensenten. Wil de recensent je boek recenseren dan kun je bv afspraken maken over het toesturen van een recensie exemplaar. De kosten hiervan zijn voor rekening van de aanvrager. Schrijverspunt zal de recensie niet redigeren of inhoudelijk beinvloeden. De recensent bepaalt zelf de inhoud en beoordeling.

klikhierdonker om contact te leggen met een van de recensenten.


Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van eengratis40 boek. Je kunt hier de nodige recensies lezen. Leden van Schrijverspunt kunnen hier zelf een recensie toevoegen. Daarnaast kunnen leden een zelf geschreven boek door een recensent laten recenseren.
Voor alle duidelijkheid: de recensenten zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie. Schrijverspunt is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier geplaatste recensies!

eerstelichtHayley is een jonge meid die gedwongen moet verhuizen met haar moeder mee. Ze gaan in een grote stad wonen, bij haar moeders nieuwe vriend. Hij heeft een zoon Jason en Hayley kan absoluut niet met hem overweg. Hij is een van de populaire jongens, zij is een niemand. Haar leven op haar nieuwe school is dan ook vanaf de eerste dag al een grote ramp. Ze is nogal een kluns, dus er gaat van alles mis.

Van het ene moment op het andere verandert haar ongeluk en gebeuren er dingen die ze niet kan verklaren. Er gebeuren nare dingen, maar ook dingen die ze niet voor mogelijk had gehouden! Jongens vallen ineens voor haar, terwijl dat nog nooit gebeurt is. Ze ontmoet iemand die haar kan vertellen wat de oorzaak van deze gebeurtenissen is. Maar ze is gelukkig en ze wil er niets van weten! Toch voelt ze dat er iets niet goed is. Kan Hayley dit de baas?


Hayley heeft best veel zelfspot. Toch herken je iets van jezelf in haar. Ze zegt dingen tegen zichzelf:
"Ik heb soms het gevoel dat mijn gedachten continue met elkaar in gevecht zijn. Alsof er op mijn ene schouder een engeltje zit, en op de andere een"uivel, steeds met elkaar in tweestrijd."

Dit is zo herkenbaar, voor elke tiener. En voor elke vrouw die zich haar tienerjaren herinnert!
De dromenvanger voor op het boek is echt een prachtige cover. Indianen komen ook in het verhaal voor. Het zit echt goed in elkaar. Leest snel en makkelijk. Korte hoofdstukken. Een heerlijke Young Adult gemixt met fantasy. Of is het meer een legende die uit komt? Mijn gevoel zit er tussen in.
Dit schrijversduo beloofd wat voor de toekomst! Ilmy staat voor Ilse en Emmy Bink. Twee zussen die samen schrijven. Ik kan niet wachten op het volgende verhaal over Hayley. Dit smaakt zeker naar meer.
Het boek krijgt van mij dan ook 4 sterren (van de 5)

Titel: Eerste Licht
Auteur: Ilmy Bink
Uitgeverij: Boekscout

Natasja Jenninga / Recensente Schrijverspunt

Dit artikel delen?
Pin It
Gedichten lezen of schrijven
schrijfwedstrijd agenda

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018