Je boek te koop in alle boekenwinkels
Voor € 7.50 per maand
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Voor schrijvers door schrijvers
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
De herfst is begonnen!
Weer tijd voor van alles....
Boekrecensies

Zelf een recensie toevoegen voor deze rubriek?

Je bent lid van Schrijverspunt, leest veel en schrijft met plezier een lezenswaardige recensie? Dan is het mogelijk om een recensie van een, door jou gelezen,  (e-) boek naar eigen keuze op Schrijverspunt te plaatsen.

Een recensie toevoegen?om een recensie toe te voegen! Wel eerst inloggen.


Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van eengratis40 boek. Je kunt hier de nodige recensies lezen. Leden van Schrijverspunt kunnen hier zelf een recensie toevoegen. Voor alle duidelijkheid: de recensenten zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie. Schrijverspunt is  niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier geplaatste recensies!

DikkeboemenMet het eerste doorbladeren, is goed te zien dat er veel tijd, werk en energie is gestoken in dit boek. Het is rijk geïllustreerd met diverse foto’s. De tekst is helaas wat aan de kleine kant, maar dat is dan ook mijn enige minpuntje.

Het boek is een geschiedenisboek over de Nederlandse bijdrage van UNIFIL bij de vredesmissie in Libanon in de jaren 1979 - 1985. Dit boek vertelt alles over het verloop van de missie, maar is voornamelijk beschreven vanuit het perspectief van hen die het hebben meegemaakt. Deze opzet betrekt de lezer bij wat de betrokkenen hebben meegemaakt en maakt het geheel persoonlijker dan de gemiddelde boeken met dergelijke onderwerpen.

De geschiedenis zoals de auteur het heeft beleefd, samen met de geschiedenis zoals het feitelijk is geweest, is uitgebreid beschreven en maken het een interessant boek om te lezen. Het is echt een biografische documentaire, waarmee de lezer enorm veel kan leren over een stukje Nederlandse geschiedenis.

Persoonlijk vind ik het een geweldig naslagwerk die de meeste documentaires als saaie geschiedenisboeken wegzet. Iedereen die houdt van historie, documentaires, oorlog of deze specifieke vredesmissie heeft meegemaakt, zal dit een zeer interessant en rijk geïllustreerd boek vinden.

© Mark Pereboom – Vermeer / Schrijverspunt.nl

Dikkeboemenboek -  J. van Heijst
ISBN: 978-90-9026040-2
Prijs: € 25,00
Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20
sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018