recensiekop938x200

dikkeboemenMet het eerste doorbladeren, is goed te zien dat er veel tijd, werk en energie is gestoken in dit boek. Het is rijk geïllustreerd met diverse foto’s. De tekst is helaas wat aan de kleine kant, maar dat is dan ook mijn enige minpuntje.

Het boek is een geschiedenisboek over de Nederlandse bijdrage van UNIFIL bij de vredesmissie in Libanon in de jaren 1979 - 1985. Dit boek vertelt alles over het verloop van de missie, maar is voornamelijk beschreven vanuit het perspectief van hen die het hebben meegemaakt. Deze opzet betrekt de lezer bij wat de betrokkenen hebben meegemaakt en maakt het geheel persoonlijker dan de gemiddelde boeken met dergelijke onderwerpen.

De geschiedenis zoals de auteur het heeft beleefd, samen met de geschiedenis zoals het feitelijk is geweest, is uitgebreid beschreven en maken het een interessant boek om te lezen. Het is echt een biografische documentaire, waarmee de lezer enorm veel kan leren over een stukje Nederlandse geschiedenis.

Persoonlijk vind ik het een geweldig naslagwerk die de meeste documentaires als saaie geschiedenisboeken wegzet. Iedereen die houdt van historie, documentaires, oorlog of deze specifieke vredesmissie heeft meegemaakt, zal dit een zeer interessant en rijk geïllustreerd boek vinden.

© Mark Pereboom – Vermeer / Schrijverspunt.nl

Dikkeboemenboek -  J. van Heijst
ISBN: 978-90-9026040-2
Prijs: € 25,00
Pin It
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018