Boekrecensies

Zelf een recensie toevoegen voor deze rubriek?

Je bent lid van Schrijverspunt, leest veel en schrijft met plezier een lezenswaardige recensie? Dan is het mogelijk om een recensie van een, door jou gelezen,  (e-) boek naar eigen keuze op Schrijverspunt te plaatsen.

Een recensie toevoegen?om een recensie toe te voegen! Wel eerst inloggen.

Een recensie voor je boek door een beschikbare recensent?

Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van een boek. Daarom kunnen leden bij Schrijverspunt een eigen boek laten recenseren door een recensent. De recensenten willen lezers op een prettig leesbare manier informeren. Zij maken duidelijk of zij enthousiast zijn over een boek, of de schrijfstijl logisch en/of prettig leesbaar is en voor welke doelgroep het boek bestemd is. Voor alle duidelijkheid: de recensenten  zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie.

Schrijverspunt werkt samen met een aantal recensenten, die met enige regelmaat een recensie schrijven. Via de Schrijversplek, door een bericht te sturen, kun je zelf contact opnemen met een van deze recensenten. Wil de recensent je boek recenseren dan kun je bv afspraken maken over het toesturen van een recensie exemplaar. De kosten hiervan zijn voor rekening van de aanvrager. Schrijverspunt zal de recensie niet redigeren of inhoudelijk beinvloeden. De recensent bepaalt zelf de inhoud en beoordeling.

klikhierdonker om contact te leggen met een van de recensenten.


Een recensie is een goed hulpmiddel om een betere indruk te krijgen van eengratis40 boek. Je kunt hier de nodige recensies lezen. Leden van Schrijverspunt kunnen hier zelf een recensie toevoegen. Daarnaast kunnen leden een zelf geschreven boek door een recensent laten recenseren.
Voor alle duidelijkheid: de recensenten zijn onafhankelijk en de kwaliteit van een boek bepaalt de inhoud van de recensie. Schrijverspunt is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de hier geplaatste recensies!

front cover black mamba villageTwee hartsvriendinnen vertrekken onverwacht naar Bonaire. Het mysterieuze gouden kettinkje dat Nikita aan het begin van het verhaal op Schiphol aangeboden krijgt, vormt de rode draad van het mysterie en blijkt uiteindelijk een veel belangrijkere rol te gaan spelen dan dat ze van tevoren dachten…

Het aantal personages breidt zich langzaam uit als Claire en Nikita op Black Mamba nieuwe vriendschappen sluiten.

Een boek waarin spanning, humor, goden, filosofie, religies, romantiek, culturen, fantasie, werkelijkheid, de oude maar ook de moderne tijd samengaan. Al deze elementen vloeien op een heel natuurlijke manier, in sneltreinvaart samen, in deze thriller voor de jeugd.

Black Mamba bevat zeer zeker de juiste ingrediënten die vooral jong volwassenen aan zullen spreken. Onderwerpen als verliefdheid, winkelen, chillen, rappen, flirten en seksualiteit komen voorbij en zullen bij deze doelgroep dan ook veel herkenning opleveren.

De snelheid waarmee het verhaal zich afspeelt; de vele overschakelingen, het ontbreken van hoofdstukindelingen, de grote hoeveelheid dialogen en informatie die je mee krijgt en de (vaak) dubbelzinnige rapteksten (populaire taal) kunnen wel weer een drempel zijn voor andere doelgroepen.

Gefantaseerd of niet? In ieder geval boeiend genoeg van begin tot einde. Bovendien is het zo realistisch geschreven dat het eigenlijk wel eens echt gebeurd zou kunnen zijn.

© Monique de Vries / Schrijverspunt

 
Black Mamba - Rosee Bentana
Uitgeverij: Village
ISBN: 978 94 90535 35 3
Prijs: € 14,95
Dit artikel delen?
Pin It
Volg ons op Facebook
schrijfwedstrijd agenda

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018