recensiekop938x200

ziekvanangst“Ziek van Angst” door Sarah Morton is een knap geschreven boek. Sarah neemt je zonder aarzelen mee naar het jaar 2166, waar de twaalfjarige Connor en zijn ouders en zusje Megan te lijden hebben onder de praktijken van het Worldwide Prostration Collectief. De situatie in 2166 wordt zonder kunstgrepen zo geloofwaardig neergezet dat je geen enkel moment twijfelt aan de waarheid, de mogelijkheid van het verhaal.

 

Wanneer de ouders van Connor en Megan verdwijnen en gevangengezet worden in een Duistere Zone, gaan zij dapper op zoek. Maar de hoofdpersonen moeten niet alleen het hoofd bieden aan de angst voor het WPC - erger nog is soms de angst voor zichzelf. Wat doet het met je als de vijand jou bijzonder vindt en een speciale band met je wil aangaan? Door het verhaal ga je je afvragen of Angst niet ook nu al als wapen gebruikt wordt.

 

In aanmerking genomen dat de schrijfster van dit boek autistisch is, vind ik het bijzonder dat juist de gevoelens en redeneringen van de personages zo fijnzinnig en gedetailleerd beschreven worden, haarfijn uitgeplozen en herkenbaar. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen, en ik zou graag meer lezen van deze schrijfster.

 

© Ulrike Bonnema / Schrijverspunt

 

Ziek van Angst - Sarah Morton
Uitgeverij: Artscience
ISBN: 978-90-817533-0-2
Prijs: € 19,95
Pin It
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018