Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.

Zelf ook een boekfragment uit jouw boek toevoegen? Dat is mogelijk en gratis, als je boek vrij te koop is. Vergeet niet om behalve het fragment ook de titel, auteur, ISBN, prijs, etc. te vermelden.

Vier vrienden en het mysterie van de verdwenen Stradivarius

'Maar daar zitten muizen en spinnen. Dat zei die Paardenstaart toch.' Katarina aarzelde even, want zij vermeed muizen en spinnen ook liever. Maar om op deze stenen trap in het halfdonker te blijven staan, schoot ook niet op.
'Misschien zei hij dat om ons bang te maken en valt het allemaal wel mee,' reageerde Katarina en ze pakte Claires hand vast, 'kom maar voorzichtig achter mij aan.' Katarina daalde de stenen trap af en Claire volgde haar met een bonkend hart. Toen ze beneden in de kelder stonden, schoten er onverwachts twee muizen piepend tussen hun benen door. Gillend van schrik sprongen ze terug op de eerste trede van de stenen trap en bleven daar staan. Claire begon te jammeren: 'Zie je nou wel! Die Paardenstaart had gelijk. En ik zag in die hoek daar ook een gigantisch spinnenweb. En wat doen we als er ook ratten zijn? Ik ga die kelder niet in, hoor. Ik blijf wel op deze trap staan.' Katarina was ook van de muizen geschrokken, maar haar nieuwsgierigheid om de kelder te onderzoeken was groter dan haar angst voor muizen.
'Goed. Blijf jij dan maar hier staan. Ik ga die kelder onderzoeken. Misschien kunnen we er ergens uit of vinden we gereedschap waarmee we die deur boven kunnen openbreken.' Claires gezicht trok wit weg en ze piepte: 'Maar ik wil niet alleen blijven, Kat. Blijf nou hier, want je zei zelf dat ze ons hier maar eventjes vasthouden en dat ze ons zo meteen weer laten gaan.' Katarina had dit inderdaad gezegd, maar dat had ze alleen maar gedaan om Claire gerust te stellen. Ze besloot om haar plan toch uit te voeren en beloofde: 'Ik blijf niet lang weg. Hooguit tien minuten. Oké?'
'Beloof je dat, Kat?'
'Beloofd.'
Claire liep de trap op en halverwege ging ze op haar vriendin zitten wachten. Katarina liep voorzichtig de spaarzaam verlichte kelder in en verdween na enkele seconden uit het zicht.
Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief