Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.
Bij de laatste poll kwam duidelijk naar voren dat er minder behoefte is aan de rubriek 'Boekfragment'. Gezien dat resultaat hebben we besloten die rubriek over enige tijd te beëindigen. Het is nu niet meer mogelijk om een boekfragment toe te voegen. Bestaande boekfragmenten blijven nog een beperkte periode online.

VERANDEREN IS VOOR ANDEREN, toch?

VeranderenisvooranderenkVERANDEREN IS VOOR ANDERE, toch?
Wij gaan op zoek naar jouw persoonlijke kwaliteiten en drijfveren. Het zal je duidelijk worden in hoeverre je hier je voordeel mee kan doen, maar ook in welke situaties je jezelf soms belemmerd.
Je kunt handelen vanuit je persoonlijke visie en je krachten leren kennen en benutten.
Ook kun je leren hoe je hier in de praktijk mee aan de slag kunt. Hoe je bijvoorbeeld zo effectief mogelijk invloed op je omgeving kunt uitoefenen. Hoe je houding zou moeten zijn. Door jezelf emotioneel te ontwikkelen weet je voortaan precies wat je wel wilt en wat niet.
Het is altijd ons doel geweest een werkboek uit te brengen waarmee je zelf aan de slag kan.
Het helpen herinneren van ontdekkingen en groei voor mensen die hier aan toe zijn maar op de een of andere manier een zetje nodig hebben om een diep verlangen tot realiteit te brengen.
Op zichzelf vereist dat al een geweldige inzet en doorzettingsvermogen. Het verlangen een nieuwe betekenis te geven aan je leven en deze te delen met de wereld waarin je leeft ontstaat vanuit die zijnskwaliteit.
De verhalen die deze twee auteurs in dit boek leveren, zijn in wezen mensen die beiden een manier hebben gevonden om hun eigen ervaringen om te zetten in praktijk.
Dit boek biedt mogelijkheden om in je eigen tijd en op je eigen manier met ontwikkeling en spiritualiteit bezig te zijn. Te leren hier mee om te gaan.
Spiritualiteit is niet zweverig. Ze houdt vooral in dat wij intelligente mensen zijn die ontwikkelingen willen

door maken omdat deze uiteindelijk in ons allemaal aanwezig zijn. Je hoeft slechts wakker te worden.
We willen ons alleen maar herinneren wat we eigenlijk al weten. Daarom heet het ook ‘herinneren’ en niet ‘heruiteren’ zoals sommigen het zo mooi omschrijven.
We hebben bijna alles wat we willen en toch vervult het ons leven niet. Daarom gaan we op zoek naar iets beters, iets mooiers, iets groters dat ons wel vervult. Het is niet voor niets dat er steeds meer belangstelling komt voor emotioneel lichaamswerk.
Onze blik op de toekomst bepaalt wat emotioneel lichaamswerk voor ons kan doen. Zijn we van mening dat werken aan onszelf moeilijk, vermoeiend en pijnlijk geploeter is en denken we dat dit jaren in beslag zal nemen, en daardoor diep door het stof van emoties moeten gaan dan deinzen we hiervoor terug. Daarmee stellen we onze bevrijding uit. Maar weten we dat het een gemakkelijk proces kan zijn, dat eindigt in opluchting, blijheid en geluk, dan wordt het een andere zaak van niet kunnen wachten het aan onszelf te geven. Het kan je de ervaring van je leven brengen. Het zal jou zicht op het leven drastisch veranderen in het besef niet meer met pijn, verdriet en angst te hoeven leven.
Deze vorm van intelligentie wordt steeds meer verdiept. Het dringt zo langzaam door tot in de wortels van ons bestaan. De kern van spirituele ontwikkeling waarbij emotionele intelligentie een grote rol speelt krijgt steeds meer kracht, wat uiteraard inhoudt dat we die kwaliteit naar boven moeten halen. We hopen mensen via dit boek professioneel te kunnen begeleiden.
Wanneer we onze emotionele intelligentie willen ontwikkelen, zouden we wel eens kunnen ontdekken wie we echt zijn. We gaan inzien en leren hoe we inzage krijgen in wie wij zijn, onze kracht leren kennen en ontwikkelen. Het wordt ons duidelijk waar we voor staan.
Wij schrijven dit boek met veel inspiratie en compassie om zo ons ervaringen en mogelijkheden onder de mensen te brengen. De bedoeling is om jullie kennis te laten maken dat wij mensen meer zijn dan de mens die we denken te zijn.

Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief