Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.

Zelf ook een boekfragment uit jouw boek toevoegen? Dat is mogelijk en gratis, als je boek vrij te koop is. Vergeet niet om behalve het fragment ook de titel, auteur, ISBN, prijs, etc. te vermelden.

SPRAKELOOS

Boekfragment:
sprakeloosRAIk was één van de dorpelingen, met de nadruk op was. Samen met drie anderen was ik erin geslaagd aan die schoften te ontsnappen. Het bleef namelijk niet bij represailles tengevolge van wangedrag. Op een gegeven moment steeg hen de macht dusdanig naar het hoofd dat ze uit pure verveling - toen vrijwel alle dorpelingen over zich heen lieten lopen - huizen binnenstormden en lukraak om zich heen sloegen. Ook kinderen moesten het ontgelden. Dit werd een dagelijks ritueel. Desondanks voedden de ouders hun kinderen op met de boodschap, nimmer kwaad met kwaad te vergelden, ongeacht de omstandigheden. Het was buigen of barsten.
Na getuige te zijn geweest van wat volgens de ronin onvermijdelijk was, gezien het groeiende verzet onder de jongeren, besloot ik uit lijfsbehoud te doen alsof ik een besmettelijke ziekte had. Dit is wat er gebeurde op de dag dat ik met mijn broer Ishida naar een kennis van onze ouders ging om iets op te halen. En dan te bedenken dat ik geheel tegen mijn zin in was meegegaan...

auteur: Roni Alexander
Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief