Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.
Bij de laatste poll kwam duidelijk naar voren dat er minder behoefte is aan de rubriek 'Boekfragment'. Gezien dat resultaat hebben we besloten die rubriek over enige tijd te beëindigen. Het is nu niet meer mogelijk om een boekfragment toe te voegen. Bestaande boekfragmenten blijven nog een beperkte periode online.

Liefde op Terschelling

Waar zal ze gaan zitten? Ze kijkt naar links en ziet daar een halve schoolklas zitten. Daar dus niet. Dan maar rechts bij het raam. Voorin zit een stel met een huilende baby. Daar dus ook niet. Ze loopt naar een plaats achterin. Er zit een man die de krant leest.
“Goedemiddag, mag ik erbij komen zitten?” vraagt Petra beleefd.
De man kijkt even op en kijkt haar aan. “Doe wat je niet laten kunt,” zegt hij, waarna hij zijn aandacht weer op de krant richt.
Nou ja zeg! Wat een onbeschofte man! Ze spreekt deze gedachte niet uit. In plaats daarvan zegt ze uitdagend: “Wat fijn dat u er blij mee bent dat ik tegenover u kom zitten.”
De man kijkt verbijsterd vanuit zijn krant op. “Heb ik dat gezegd dan?”
“Nee, dat heeft u niet, maar dat hoeft ook niet. Ik voel zoiets aan.” Petra weet dat ze nonsens uitkraamt, maar ach... wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten, nietwaar?
Ze kijken elkaar aan. Geen van beiden lijkt toe te willen geven aan de ander. Dan verbreekt Petra de stilte en zegt: “Aangenaam, ik ben Petra.” Ze steekt uitnodigend haar hand uit. Werktuigelijk pakt hij haar hand vast en schudt hem. Er breekt zowaar een voorzichtige lach op zijn gezicht door. “Dag Petra, ik ben Aike.”
“Hallo Aike, wist je dat als je lacht, je best vriendelijk lijkt?” De woorden zijn eruit voordat Petra er erg in heeft. Zit ze nu hier werkelijk een beetje schaamteloos met deze man te flirten? Ze lijkt wel gek. Het zal wel door de reis komen
Dit artikel delen?
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief