Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.

Zelf ook een boekfragment uit jouw boek toevoegen? Dat is mogelijk en gratis, als je boek vrij te koop is. Vergeet niet om behalve het fragment ook de titel, auteur, ISBN, prijs, etc. te vermelden.

Open boek

Maar de stem uit de tv neemt de regie in Leo's brein over:

Eh oui, une carte jaune pour ... pour Pereira, Maximiliano Pereira...

Leo staat op en gaat weer liggen naast Nina.

'Prachtige wedstrijd,' zegt hij terwijl hij zijn hoofd ondersteunt met zijn linkerhand.

'Ze zijn goed joh,' zegt Nina.

DuZeeuw, ven Broncke'orst... et un tir... tirrrrr .... but, un but, BUT... SI, UN BUT, QUEL TIR, QUEL BUT !!

Leo en Nina vliegen elkaar in de armen en rollen van het bed op het zachte tapijt van de hotelkamer. Een niet te geloven zo schoon schot zoeft in de replay keer op keer het halve veld in Kaapstad over op zoek naar de uiterste linkerbovenhoek van het doel van de machteloze Uruguayaanse keeper waar het keer op keer via de paal achter hem tegen de touwen slaat. 1-0 voor Oranje. Een ideaal moment, vindt Leo, om een plaspauze te nemen. Voldaan hijst hij zich van de vloer. Zijn broek blijft in zijn knieholte plakken. Als hij de plek inspecteert ziet hij een rode bloedvlek op de stof. Komt dat door zijn klauterpartij over de omheining van de pizzeria die middag? Als hij in de badkamer zijn blaas heeft geleegd trekt hij zijn broek uit. Tijdens het klimmen over het hek moet hij op een spijker of haak hebben geleund want er zit een scheurtje in zijn broek en een etterend gaatje in zijn knieholte. Leo zoekt naar jodium en een pleister in zijn badtas om de wond te verzorgen. Op de bodem van de vilten tas vindt hij een flesje jodium. Leunend op zijn knie besprenkelt hij het wondje. Pas na vier seconden voelt hij bijtende pijn.

Gelukkig. Pijn is goed, dan leeft de wond en kan de jodium nog ontsmetten. Tetanus zou niet goed uitkomen. Nooit natuurlijk, maar nu helemaal niet.

Aan de andere kant van de badkamerdeur hoort hij het geluid aanzwellen.

Weer een doelpunt? Hopelijk voor Nederland.

Hij plakt een pleister op de wond en loopt in zijn onderbroek naar de deur van de badkamer. Met de deur op een kier hoort hij boven de vuvuzela's een hoog geluid. Piepend maar gedempt. Dan twee klappen. Met de vlakke hand lijkt het wel. Die geluiden komen niet uit de tv. Met zijn hartslag in zijn keel sluipt hij door de tussenhal richting de zitkamer. Hij bevriest. Op het moment dat hij bij de hoek komt ziet hij Nina's hand en een stukje van haar pols plat op bed liggen. Er zit een touw strak vastgebonden om haar pols. Hij hoort hoe stof wordt gescheurd. Instinctief loopt Leo zacht achteruit, de tussenhal uit, terug naar de badkamer. Weer een scheurend geluid. Er vliegt iets door de lucht, over het bed voor de opening van de tussenhal langs. Het is haar jurkje. In flarden. Mannen lachen besmuikt en weer een klets van een hand op blote huid. Leo begint te klappertanden.

Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief