Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.
Bij de laatste poll kwam duidelijk naar voren dat er minder behoefte is aan de rubriek 'Boekfragment'. Gezien dat resultaat hebben we besloten die rubriek over enige tijd te beëindigen. Het is nu niet meer mogelijk om een boekfragment toe te voegen. Bestaande boekfragmenten blijven nog een beperkte periode online.

Dromen over Moord

Boekfragment:

In de auto gaat Clara op de achterbank zitten en kijkt de hele rit zwijgend naar buiten. Helga en John vragen zich ieder in stilte af wat er door haar heen moet gaan, ze kunnen zich er wel iets bij voorstellen. Het is nogal wat om er ineens achter te komen dat je familieleden hebt die voor je geheim zijn gehouden. Maar voor Clara is het extra zwaar, want ze krijgt dat nieuws te horen vlak nadat ze haar moeder verloren heeft.
Clara zelf voelt zich enorm opgelucht en is zelfs blij. Ze was ervan overtuigd geraakt dat ze zich nooit meer tevreden zou voelen. Maar ineens is het gevoel van wanhoop weg en ook zit ze niet meer gevangen in het diepe, zwarte gat van uitzichtloosheid. Wel is het verwarrend dat er een tante en twee ooms uit het niets tevoorschijn zijn gekomen, maar dat is niet erg, want het voelt aan als een cadeautje. Clara beseft dat Annelotte haar niet alleen heeft gelaten, want ze heeft haar vader nog en die brengt maar liefst drie andere mensen met zich mee.
Ze vraagt zich af of haar moeder wist dat deze mensen bestonden. Niet dat het veel uitmaakt, want ze snapt waarom zij nooit over hen verteld zou hebben. Annelotte heeft altijd gezegd dat ze met z’n tweetjes meer dan gelukkig zijn en daar is Clara het volledig mee eens. Maar haar moeder is er niet meer en daarom hoeft Clara nu pas van het bestaan van deze mensen af te weten.
Het nieuws dat haar vader getrouwd is, vindt ze moeilijker te bevatten. Tot vanmiddag was John gewoon John voor haar, maar nu bekijkt ze hem met heel andere ogen. Haar vader heeft een eigen leven en daar hoort ze voortaan ook bij, dat heeft ze zich vanmiddag pas gerealiseerd. Dat hij getrouwd is met een man vindt ze grappig, het maakt hem in één keer een stuk minder saai. Ja, haar vader komt inderdaad ineens in een heel ander daglicht te staan.
Clara zucht tevreden, alles komt toch nog goed.

Cora Sanders

Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief