Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.
Bij de laatste poll kwam duidelijk naar voren dat er minder behoefte is aan de rubriek 'Boekfragment'. Gezien dat resultaat hebben we besloten die rubriek over enige tijd te beëindigen. Het is nu niet meer mogelijk om een boekfragment toe te voegen. Bestaande boekfragmenten blijven nog een beperkte periode online.

De Shelby Boys

De Training startte op 5 November.
"Opschieten Maden. Opschieten luie donders. Binnen 5 minuten buiten aantreden".
Een kleine pezige sergeant stond midden in het slaapvertrek van ons onderkomen.
Hij moest al bijna 40 zijn en zijn kale geschoren hoofd glom in het vale licht van de gloeilamp die boven de deur bevestigd was.
Toen ik mijn ogen opende, zag ik nog net zijn rode hoofd en de gezwollen aderen, die zich duidelijk aftekenden in het schemerdonker.
Iedereen schoot uit zijn bed en het was een warboel van jewelste. Het was niet de eerste keer dat ze zo vroeg waren gewekt op dezelfde rumourige manier, maar het was een nieuwe setting en dat maakte het wat vreemd.
Niemand wist wat ze moesten verwachten en niemand wilde eruit springen, dus spande iedereen zich tot het uiterste in om zo snel mogelijk buiten te zijn.
Het werd een speedmars van 5 mijl, waarna we ons moesten omkleden en we een half uur de tijd kregen om het ontbijt tot ons te nemen.
Om 9.00 uur werden we verwacht in een grote tent, waar naast ons peloton nog 3 andere pelotons waren verzameld.
Dezelfde pezige sergeant stond op een verhoging voor een krijtbord en bekeek ons met een minachting die iets leek te zeggen over zijn superioriteit ten opzichte van ons.
"Attentie", schreeuwde de sergeant, waarna iedereen ging staan voor het gevolg dat binnen trad.
Ik herkende de kapitein van onze compagnie en de diverse pelotonluitenants, maar de marineman die volgde was nieuw voor mij.
Kapitein Whittington posteerde zich voor de groep en keek heel even de zaal rond voordat hij het woord nam.
"Mannen, ga zitten. De komende dagen zijn we hier te gast om ons te gaan bekwamen in het landen op vijandelijke kustlijnen. Naast de landingen gaan we ons bezig houden met ontschepen, tactische oefeningen en zullen we gaan leren hoe om te gaan met noodsituaties op het water".
Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief