Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.
Bij de laatste poll kwam duidelijk naar voren dat er minder behoefte is aan de rubriek 'Boekfragment'. Gezien dat resultaat hebben we besloten die rubriek over enige tijd te beëindigen. Het is nu niet meer mogelijk om een boekfragment toe te voegen. Bestaande boekfragmenten blijven nog een beperkte periode online.

Broze charme (13)

Ze aten, waarbij Katryn een te groot blaadje sla in haar mond stak en de helft uit haar mond hing. Gelukkig vroeg Bert iets aan Luuk zodat hij niet zag hoe ze verwoed probeerde met haar vork het blaadje sla in haar mond te proppen. En profil zag hij er ook geweldig uit, constateerde ze. De mooie neus in combinatie met zijn enigszins lange gezicht, met de iets ingevallen wangen, dat hem juist dat krachtige gaf. Zijn stoppeltjes waar ze haar wang langs zou willen schuren, zijn dikke lippen waarop ze de hare zou willen drukken. Zou ze het vragen? Zou hij daar voor open staan, of was het één van die zeldzame mannen die  zouden weigeren uit respect voor hun vrouw? Waarom vroeg ze het niet gewoon?

Ze keek weer naar hem. Hij was nog steeds in gesprek met Bert. Haar blik bleef hangen op zijn welgevormde lippen. Ze durfde niet.

Na het diner werden de tafels verwijderd en kon het gezelschap de dansvloer op. Luuk liep naar zijn vrouw en kuste haar. Dit tedere gebaar deed al haar hoop vervliegen. Hij was verzot op zijn vrouw, zag ze tot haar ongenoegen. Een avontuurtje zou er niet in zitten.

Kathryn

Nadat Luuk niet had laten blijken interesse in haar te hebben, had ze het over een andere boeg gegooid. Ze besloot een minnaar te nemen. Niet uit rancune. Het was omdat ze aandacht ontbeerde. Met schaamte dacht ze terug aan die keer dat ze zich na een gala, tegen Peter, de uitzendkracht, had aangewreven. Onder invloed van drank had ze zich samen met de jongen nog een portje ingeschonken. Iedereen was naar huis en zelfs  Dirk lag al onder zeil.

‘Waar ga we heen? Kom eens even hier?’, had ze haar gezag laten gelden en geschrokken liep hij terug.

Ze genoot van de macht die ze had.

‘Doe je jas maar even uit’. De eenentwintigjarige gehoorzaamde gedwee.

‘Schenk eens in’, commandeerde ze en zette de twee port glaasjes voor hem op de tafel neer.

‘Jij bent een hele goeie’. Ze had haar schoenen uitgetrokken en streek met haar voet over zijn been. Met haar tenen probeerde ze zijn kruis te bereiken. Hij glimlachte, bedankte haar en zette het glas aan zijn lippen.

‘Mag ik ook een slokje?’, bedelde ze en hij zette zijn glas aan haar lippen.

Ze was nu zo dichtbij dat ze hem kuste en de port in zijn mond duwde. Gretig duwde hij zijn tong in haar mond en voordat ze het wist hadden ze het op de keukentafel gedaan. Ze had zich de volgende dag nog nooit zo geschaamd. Ze belde hem op en gaf hem te verstaan dat hij niet meer hoefde te komen.  

Na een paar maanden had hij haar echter opgebeld in een poging haar te chanteren.

Hij zou het haar man vertellen als ze niet over de brug kwam.

Ze lachte. ‘Doe vooral liefje’, had ze gezegd en verbrak de verbinding. Tot haar spijt kwam Dirk het niet te weten.   

Dit artikel delen?
Pin It

Boekfragment

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief