Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.
Bij de laatste poll kwam duidelijk naar voren dat er minder behoefte is aan de rubriek 'Boekfragment'. Gezien dat resultaat hebben we besloten die rubriek over enige tijd te beëindigen. Het is nu niet meer mogelijk om een boekfragment toe te voegen. Bestaande boekfragmenten blijven nog een beperkte periode online.

Achtervolgd

Fragment Achtervolgd door Winnie van Oorschot


Tussen de richel van het luik zag ik het licht van de kelderlamp schijnen. Een paar stappen klonken hol op de houten trap die naar de kelder leidde. Keken ze of ik hier was? Of er hier iets te halen viel? Ze moesten al snel zien dat er alleen maar oude weckpotten stonden en lege stevige houten kisten waar ooit de aardappelen en peren in werden bewaard. Ik hield me doodstil, hoorde mijn eigen ademhaling, hield angstvallig mijn hand over de snuit van Mylo. Ik voelde zijn lijfje trillen, zijn neus snoof door mijn hand, straks stikte hij nog.
Mijn oren spitsten zich om elk geluid op te vangen. Hoorde ik iemand de trap weer opgaan? Een piep van de kelderdeur? Een stem?
Ik rilde meer en meer, niet alleen van de kou. Van de stoere meid die elke week trainde tegen een boksbal was niets meer over. Hier zat een muis die in het nauw gedreven was en afwachtte tot de kat hem in zijn klauwen nam. Trillend en doodsbang.
De tijd verstreek maar ik had geen idee hoelang ik al in de kelder zat. Ik hoorde niets meer boven en wilde eruit. De kans was klein dat de indringers nog in huis waren, maar toch was ik alert. Zachtjes schoof ik het luik open. Ik zette de ring weer vast aan de haak in muur.
Het licht in de kelder was nog aan. Ik zocht iets dat ik als wapen kon gebruiken maar meer dan een weckfles was er niet. Daarmee kon je natuurlijk ook iemand een flinke hersenschudding bezorgen en hem tijdelijk uitschakelen als je de kans kreeg hem van achteren te benaderen. Ik zag de krantenkop al: vrouw slaat inbreker met weckfles knock-out.
Ik liet Mylo lopen. Hij wankelde een beetje op zijn pootjes. De steile trap kon hij niet meer op dus moest hij maar even wachten tot ik hem kwam halen. Stapje voor stapje ging ik omhoog, de kelderdeur stond nog op een kier.
Mijn hart klopte in mijn keel. Bovenaan de deur bleef ik staan en luisterde. Het leek alsof het tochtte.
Dit artikel delen?
Pin It

Boekfragment

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief