Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Graag geven we de bezoekers van Schrijverspunt de kans om d.m.v. een boekfragment kennis te maken met het werk van de betreffende schrijver. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft. Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.
Zelf ook een boekfragment  uit jouw boek toevoegen? Dat is mogelijk en gratis, als je boek gepubliceerd is, door in te loggen en dan in je persoonlijk menu op EEN ARTIKEL TOEVOEGEN te klikken. Vergeet niet om behalve het fragment ook de titel, auteur, ISBN, prijs, etc. te vermelden.

Ze ging achter het stuur van de terreinwagen zitten en deed haar autogordels om. Door haar achteruitkijkspiegel zag ze Thomas aan komen rijden. Ook nu deed hij wat ze van hem verwachtte: hij had zijn autogordels niet om gedaan, dat deed hij namelijk nooit. Het was die nalatigheid en zijn alcoholisme geweest, die haar op het idee hadden gebracht hem op deze manier te vermoorden.
Langzaam trok ze op en reed rustig het dorp uit. Ook op de buitenweg bleef ze in dit tempo rijden. Ze naderde de afslag naar Streator en zodra ze op die weg zat, trapte ze het gaspedaal een beetje dieper in. Thomas bleef in dezelfde afstand achter haar rijden.
Door de achteruitkijkspiegel zag ze zijn blonde haar vrolijk in de wind wapperen. Zijn verlopen kop onschuldig en blij als een klein kind. Snel keek ze weer voor zich. Zo wilde ze zich die schoft niet blijven herinneren.
Ze zag de bult in de weg voor zich opdoemen en gaf nog een stoot gas. Het cruciale moment naderde.
Bertha zette zich schrap. Haar handen sloten zich stevig om het stuur. Met Thomas op nog geen vijf meter achter haar, reed ze met een hart dat uit haar borst scheen te bonken in volle vaart de bult op. Terwijl haar auto even in de lucht hing, trapte ze krachtig op de rem. De wielen raakten de grond en slipten een stukje door voor ze met een ruk tot stilstand kwamen.
Haar air-back sprong open op het moment dat de auto van Thomas zich met een hels lawaai in de achterbak van de terreinwagen boorde.
Verdoofd bleef ze beklemd tussen de stoel en de air-back zitten. De air-back liep leeg en langzaam herstelde ze van de enorme schok. Ze keek achterom, Thomas was met zijn gezicht tegen haar achterruit aangeslagen. Zijn hoofd was opengespleten, een oog lag half uit zijn kas. Het andere oog staarde glazig voor zich uit. Hij was morsdood.
Met een kreet van afschuw draaide ze haar gezicht van hem af. Ze sprong uit de auto en begon over te geven. Haar maaginhoud kwam met golven naar buiten. Met haar rug naar hem toegekeerd wachtte ze tot haar misselijkheid afnam en belde toen de alarmcentrale.
Bertha bleef zo staan tot er hulp kwam. Er werd een deken om haar heengeslagen en ze werd een ziekenwagen in geholpen. Ze was totaal in shock. Ze had nooit verwacht dat zijn dood er zo afgrijselijk uit zou zien.
Ze kreeg medicijnen toegediend en mocht de volgende dag het ziekenhuis verlaten. Tegen de politie verklaarde ze, dat ze onverwachts had moeten stoppen voor een hert dat de weg overstak en dat de auto zich toen in haar achterbak had geboord. Er werd aangenomen dat Thomas het hert niet had kunnen zien, omdat haar terreinauto en de bult in de weg hem het zicht ontnomen hadden. De politie had ook geconstateerd dat het alcoholpercentage van Thomas veel te hoog was en hij geen autogordel om had. Dat maakte het ongeluk nog geloofwaardiger. Daarbij kon ze de politie in alle eerlijkheid zeggen dat ze een afspraak in Streator had met een makelaar.
Haar alibi was perfect. Niemand twijfelde aan haar identiteit als Melanie Blight en niemand bracht haar in verband met Bertha Haarsma en Thomas Greer.
Toen alles was afgehandeld nam ze een ticket naar New York, huurde een gemeubileerd appartement in Manhattan en startte haar leven als Melanie.


Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap