Loading...

Een fragment (een pagina, een afbeelding, een gedeelte van de tekst, etc.) geeft soms een aardig idee over de rest van een boek. Bezoekers krijgen d.m.v. een boekfragment kans om kennis te maken met het boek van de betreffende auteur. Auteurs stellen het op prijs als je een reactie geeft.
Door auteurs geschreven teksten worden niet gecorrigeerd of geredigeerd door de redactie van Schrijverspunt.

Zelf ook een boekfragment uit jouw boek toevoegen? Dat is mogelijk en gratis, als je boek vrij te koop is. Vergeet niet om behalve het fragment ook de titel, auteur, ISBN, prijs, etc. te vermelden.

18:38

1838coverBoekfragment: “Een klein meisje ontwikkelde een slechte gewoonte. Ze jokte altijd. Op een dag, toen ze voor haar verjaardag een Sint-bernardshond kreeg, belde ze in alle enthousiasme bij iedereen aan die ze kende, en vertelde dat ze een leeuw had gekregen voor haar verjaardag. Toen haar moeder via via het verhaal vernam, nam ze haar dochter apart, en maande haar dat ze niet mocht jokken. Ze moest naar boven en tegen God zeggen dat het haar speet. “Beloof hem dat je nooit meer zult jokken”. Het kleine meisje ging naar boven, zei haar gebedje op, en kwam weer naar beneden. Haar moeder vroeg: “Heb je tegen God gezegd dat het je spijt?” Het kleine meisje antwoordde: “Ja, dat heb ik gedaan. En God zei dat Hij het soms ook moeilijk vond om mijn hond van een leeuw te onderscheiden.”

Sen merkt al snel dat dit soort “feiten” ook betrekking hebben op zijn dossier. Nou is gesteld door wijze mensen dat het Tryptofaan-enzym, wat zich ontwikkelt bij vormen als angst, enthousiasme, spanning, of boosheid, zorgt voor een acute aantasting van het denkvermogen. Als meerdere elementen een rol gaan spelen in deze, ontstaat er visie. Wellicht dacht het kleine meisje wel dat de Sint-bernhardhond een leeuw was. Spanning en enthousiasme. Who knows?

Goed, ik dwaal af. Visie dus. Als mensen visie hebben door ondermeer enthousiasme, kunnen ze zichzelf zo enorm beleven in die visie... dan lijkt het wel een uhh... orkaantje; Indien de verhoudingen van hoge en lage drukgebieden, juiste temperatuurverschillen, luchtvochtigheid, en windstromen in de juiste verhouding samenkomen, berg je dan maar; De perfecte storm. Ook daar is een boek over geschreven, maar daar ga ik nu even niet op in.

Het nadeel van een perfecte storm is dat deze compleet maling heeft aan alles wat de mens heeft gebouwd, het raast dwars door alles heen. Als we dit nou wederom betrekken op mensen, en op voornamelijk die mensen uit het Twister-team, blijkt het Tryptofaan, het adrenaline verhogend enzympje, de nare bijwerking van cyclopie, ook wel tunnelvisie genoemd, te hebben. En dat is, als we het op deze zaak laten betrekken, iets wat met regelmaat voor blijkt te komen, zo stelt Sen vast bij het lezen van zijn dossier.

Een opsomming:

a. Bij Sen wordt een sierlijk mes in beslag genomen. De caissière wordt tot 3 x toe verhoord. In de afgelegde verklaringen van de caissiere zie je dat haar beleving in al die verklaringen compleet gefocussed is op het mes. Dat is logisch, want juist dat moment betreft namelijk het punt waarop de rest van haar leven afhangt, niet op de man die er achter zit. Het levert haar lichamelijke en geestelijke klachten op, zo vertelt ze in het derde verhoor op 13 oktober 2011. Dat is ook het verhoor waar de foto van het mes van Sen tussen zes andere foto’s van messen wordt gestopt, De caissière herkent na goed gekeken te hebben de bovenkant op de ene foto, en het snijvlak van het mes op een andere. Geen van beide messen is ook maar een stukje van het mes dat bij Sen in beslag genomen is. Rechercheur “de Eigenheimer”, mevrouw Koophuis, verklaart dan letterlijk gezegd te hebben:

“Dus als wij u goed begrijpen dan heeft u na de overval geestelijke en lichamelijke problemen, maar weet u wél hoe het mes er uit ziet, dat gebruikt werd bij de overval?”

Ze is het niet eens met het antwoord, zo is uit die verklaring op te merken. Een enigszins tryptocyclopische stelling op schrift voor een rechercheur.

b. De jas. We hebben er eigenlijk al genoeg over geschreven. Wat Sen opvalt tijdens het lezen is dat de jas daadwerkelijk als groen wordt omschreven op de flyer. Een groene jas, die zonder enige aanleiding bruin is, als Sen is aangehouden.

Do the Tryptotwist.

c. Els wordt verhoord op 7 oktober 2011. “De Leeuw” - of was het nou toch een sint-bernardshond? - die zijn vizier al richtte op Sen sinds het eerste verhoor, doet het woord, en stelt de volgende vragen, als hij de foto laat zien van de man die de winkel in loopt:

“Wie is dat op deze foto? Wat voor kleding draagt Sen daar? Wie heeft de kleding op deze foto gekocht?”

Er bestaan medicijnen die het Tryptofaan-enzym indammen hoor. Het geeft je een frisse kijk op dingen. Echt waar.

d. Het lijkt wel of wanneer je een rechercheur iets vraagt, hij of zij van alles stellig overtuigd is. Zo zijn er in de zaak tegen Sen 7 rechercheurs die er 100% van overtuigd zijn de verdachte te herkennen.
Drie rechercheurs herkennen een compleet andere verdachte. En van de 4 rechercheurs die Sen herkennen, zitten er drie in een zelfde verklaring. Een verklaring die opgesteld wordt in Haarlem. Niet met een confrontatie van diverse foto’s van verdachten. Nee, Sen wordt als relevante acteur genoemd in deze verklaring, en dan krijgen de 3 rechercheurs een foto onder ogen van degene die de Lidl in loopt. En dat zou Sen moeten zijn. Ze herkennen hem aan zijn slungelige houding. Goddank, weten ze niet dat Sen ten val is gekomen in augustus, en dus nooit die slungelige houding had kunnen hebben.

Slungelige houding ja. Cyclogisch toch?

e. De 4e rechercheur, welke belast is met het onderzoek, herkent Sen ook. Van de foto’s. Die heeft er ook geen neus voor. Hij ondertekent alles op, jawel, juni 2009. De recherche verklaart wel erg gemakkelijk voor iets wat een kleine anderhalf jaar later plaats vindt.

Die lijkt me dan ook helderziend. Met één oog.

f. 501 pagina’s dossier. Maar zonder daadwerkelijk tijdstip van de overval. Sja, dan liegen we ook niet. Waarom moeten Sen en Eric op de zitting pas concluderen dat het juiste tijdstip van de overval 18:38 uur is. Waarom vinden wij dit nergens in een verklaring terug?

Het duidt op tryptofanie. Of cyclopie. Of wellicht een ander synoniem, windtunnel visie?

g. Waarom wordt er reistijd bepaald, die niet vanaf de plaats delict afkomstig is? Omdat 35+2+17 bijna 55 maakt? ’t Zou wel prima in een tijdsframe passen, wat overeenkomt met de telefoongegevens met die van Sen. Dat 38+2+23 dat tijdsframe ruim overschrijdt, doet niet ter zake.

We kunnen wel op alle sint-bernardshonden leeuwen leggen.

h. Rechercheur Puurdon en haar fotogenieke kwaliteiten. Ze slaat compleet door in haar verklaring, waarbij ze foto’s spiegelt en vervormt. Het onwettige druipt er van af. En weet je?

Het duidt ook op cyclopie. Ik krijg er tryptotranen van.

i. In twee verklaringen vertel ik de recherche mijn pak te hebben gedragen naar mijn werk, vanwege de sollicitatie. Ik vertel ze ook dat mijn werkgever gebruik maakt van een camerasysteem, waarvan desgewenst de beelden op te vragen zijn. Maar het was niet gewenst. Het eerste verhoor zegt op papier dat de auditieve opname nog woordelijk zal worden uitgewerkt, iets dat later niet zal gaan gebeuren. Het komt niet in de verklaring voor. Ik stel het opnieuw aan de orde in mijn tweede verklaring. Er gebeurt niets mee. Geen onderzoek.

Deze tryptokaan heeft maar 1 doel: Veroordelen.

j. In twee verklaringen stel ik mijn gesteldheid aan. Er wordt mij niet gevraagd iets te tekenen om gegevens uit mijn medisch dossier op te vragen. Er is geen onderzoek naar het bewijs der onschuld. Niemand die er naar taant. Behalve Sen dan. Maar da’s niet belangrijk. Sen wordt achterna gerend door de Surinamer. Sen met een L4-L5 hernia, en nog raakt hij hem kwijt. Het team zit er om te bewijzen dat hij het wel gedaan hebt. Wij weten niets van jouw L4-L5, en daar willen we ook niets van weten.

Want juist die visie, die is nu nét niét conform de doelstelling, zoals die omschreven staat voor dit team in de functieomschrijving.

k. De verklaring van Melanie G. stelt dat Sen een plat Rotterdams accent heeft. De caissière en de medewerker verklaren beiden dat de dader accentloos Nederlands heeft gesproken.

11 verklaringen welke indirect wijzen op een cyclopisch onderzoek. En dan zijn er nog verklaringen waar Sen uit op kan maken dat het totaal niets op levert. De bankgegevens, de telefoonnummers die worden opgevraagd, de taps, zijn pc, de observatie die het team verricht op 22 september, zijn USB-stick, de huiszoeking, waarbij geen sportschoenen, geen herkenbare broek, geen schoeisel, en geen geldbedrag wordt gevonden.

Behaalt een Renault Laguna een snelheid van 258 km/u? Wellicht als deze is opgeslokt door het enkele oog van de storm, en wordt weggeworpen?

Vlieg op.
Dit artikel delen?
Pin It

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief